Restart komputera i problem z łącznością sieci - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Restart komputera i problem z łącznością sieci (/restart-komputera-i-problem-z-lacznoscia-sieci-40699-t) |
Restart komputera i problem z łącznością sieci - pawin7 - 28.05.2014 16:37 Witajcie jest to mój pierwszy post więc może zacznę od początku. Wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem systemu Windows7 przesiadając się z wysłużonego już XP. Krótko mówiąc systemem długo się nie nacieszyłem. pobrałem aplikacje demon tools która była mi potrzebna ona w sobie zawierała jakiegoś śmiecia aplikacja z pierwszych stron Google albo dobreprogramy albo instalki ewentualnie coś niżej. mając doświadczenie ze dziś niema nic za darmo, a programy naszpikowane są całą stertą syfu. oczywiście sprawdzałem co pobieram podczas pobierania chciał pobrać bodajże 10 dziadowskich aplikacji które do szczęścia były mi potrzebne jak kąpielówki gdy jest -20oC. to i tak padłem ofiarą. jedno klikniecie myszki nieprawidłowe dokonało w moim komputerze około 120 infekcji zablokowało mi internet itd a sam syf było strasznie trudno usunąć. gdy po około 4 godzinach udało się naprawić tak internet dalej nie działa. normalnie wstyd dla kaspersky ,żę przepościł taki wynalazek. qone8.com( moja wersja była jakaś ulepszona i pościągała inny syf) do rzeczy: Gdy restartujemy komputer internet nie może się połączyć jest trójkącik. trzeba wejść w panel sterowania i wyłączyć i włączyć połączenie sieciowe dopiero działa. gdy restartuje się komputer mamy tak jakby drugą siec niezidentyfikowaną moja prośba jest o pomoc jak to naprawić, bo jest to dosyć uciążliwe. Fotka z probleme: Ponieważ jak wyłączymy i włączymy połączenie sieciowe to to znika i internet jest. RE: Restart komputera i problem z łącznością sieci - pawin7 - 28.05.2014 17:52 Aby zlikwidować problem niezidentyfikowanej sieci należy w managerze usług (Start -> Uruchom -> services.msc) zatrzymać i wyłączyć usługę o nazwie podobnej do tej: ##Id_String2.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762##. Aby to zrobić zmieniamy Typ uruchamiania na WYŁĄCZONY, po czym restartujemy komputer. Pozdrawiam! PO całym dniu szukania i napisania tego tematu znalazłem ale co to za paskudztwo jest? |