Brak Wifi na komputarach, na telefonach działa. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Brak Wifi na komputarach, na telefonach działa. (/brak-wifi-na-komputarach-na-telefonach-dziala-40505-t) |
Brak Wifi na komputarach, na telefonach działa. - czarekn - 14.05.2014 22:14 Witam serdecznie. Pierwszy raz w życiu mam problem z którym muszę udać się na forum. Mianowicie, posiadam Acces Point D-linka, który ma dobre z 10 lat. Przez cały czas działał prawidłowo, był podłączony do niego router ADSL, AP tworzył sieć Wifi i wszystko grało, ale musiałem go zrestartować. Po nadaniu statycznego IP w komputerze mogłem wejść w jego konfigurację. Zrobiłem to jak zawsze i.. Na laptopach (2) mam informację, że "System Windows nie mógł nawiązać połączenia z siecią ", a na telefonach komórkowych wszystko pięknie działa. Po wyłączeniu szyfrowania WEP komputery łączą się idealnie. Poniżej przesyłam SS konfiguracji. Proszę o pomoc, pozdrawiam Czarek. RE: Brak Wifi na komputarach, na telefonach działa. - Magnetar - 17.05.2014 11:02 Model routera adsl ? Zrzuty zakładek LAN, DHCP, Wifi jeżeli jest. AP: Zrzuty LAN, DHCP Zaktualizuj firmware jeżeli jest dostępny. |