![]() |
Brak internetu jest dostęp do 2g (do UMTS+ i LTE nie) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Brak internetu jest dostęp do 2g (do UMTS+ i LTE nie) (/brak-internetu-jest-dostep-do-2g-do-umts-i-lte-nie-40500-t) |
Brak internetu jest dostęp do 2g (do UMTS+ i LTE nie) - Yuris - 14.05.2014 19:18 Witam nie wiem czy taki temat już istnieje,ale postaram się opisać swój problem mam windows'a 7 Enterprise 64 bitowego tydzień temu straciłem dostęp do internetu LTE i HSPA+ w dolnym prawym rogu ekranu pojawiła się ikonka trójkąta z czarnym wykrzyknikiem.Przeinstalowałem system,zmieniałem na sztywno adresy ip i DNS w protokole ipv4 .Jednak to nie pomogło.Używałem także konsoli poleceń co jednak także nie dało rezultatu.Przeinstalowywanie sterowników także mam modem bez routera cyfrowego polsatu huawei e398 i 2 inne modemy przenośne prosto od plusa na ,których internet w technologii 3g i 4g również nie działa.W narzędziu do rozwiązywania problemów wyskoczył komunikat,że system windows nie może nawiązać połączenia z urządzeniem lub serwer DNS nie odpowiada .Sprawa jest zgłoszona w plusie jak i cyfrowym polsacie jednak czekać 30 dni na jeden telefon to przesada dlatego bardzo was proszę o pomoc,bo sam już nie wiem co mam robić.Dodaje screena z ipconfig /all http://i.imgur.com/TKNVfZz.png RE: Brak internetu jest dostęp do 2g (do UMTS+ i LTE nie) - irocket - 14.05.2014 19:26 Zrozumiałem, że od 2 różnych dostawców na różnych modemach Internet i tak nie działa. Czyli zapewne nadajnik uległ uszkodzeniu. Jeżeli masz telefon obsługujący 3G, sprawdź czy możesz połączyć się ze zwykłym HSPA. RE: Brak internetu jest dostęp do 2g (do UMTS+ i LTE nie) - Yuris - 14.05.2014 19:59 na telefonach jest tylko 2g i mamy 2 modemy z plusa i z polsatu oraz 4 różne komputery na wszystkim nie działają sieci 3g i 4g RE: Brak internetu jest dostęp do 2g (do UMTS+ i LTE nie) - irocket - 14.05.2014 20:00 No to widzisz. My nic nie zdziałamy. Najprawdopodobniej awaria nadajnika albo prace konserwatorskie i wyłączyli 3G/4G RE: Brak internetu jest dostęp do 2g (do UMTS+ i LTE nie) - Yuris - 14.05.2014 20:35 Czyli to nie jest wina sprzętu tylko plusa? RE: Brak internetu jest dostęp do 2g (do UMTS+ i LTE nie) - irocket - 14.05.2014 20:40 Na to wygląda. Popytaj sąsiadów, czy też mają problemy z siecią 3G, jak nie, to możesz iść do dostawcy, żeby sprawdzili karty sim, ewentualnie zgłosisz awarię. RE: Brak internetu jest dostęp do 2g (do UMTS+ i LTE nie) - Yuris - 14.05.2014 20:47 W plusie powiedzieli,że są zgłoszenia ,a w polsacie jest tylko moje ,karty sprawdzone w punkcie sprzedaży modem także jak już wspomniałem |