Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z przeglądaniem stron po odpaleniu uTorrenta - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Problem z przeglądaniem stron po odpaleniu uTorrenta (/problem-z-przegladaniem-stron-po-odpaleniu-utorrenta-40496-t)

Problem z przeglądaniem stron po odpaleniu uTorrenta - peciaq - 14.05.2014 18:06

Od jakiegoś czasu (jestem prawie pewien że zbiega się to z dniem aktualizacji uTorrenta do najnowszej wersji...) męczy mnie pewien problem. Jak pewnie wiecie, moje łącze jest niczego sobie, dlatego często korzystam właśnie z torrentów. Zaobserwowałem, że czasem odpalenie pobierania torrentów w programie powoduje niemiłą sytuację, a mianowicie strony w przeglądarce przestają się ładować.

Nie dzieje się to za każdym razem, ale gdy już się stanie, to pomaga tylko restart komputera.

Macie jakieś pomysły? Przed aktualizacją uTorrenta nigdy nie miałem takiego problemu.

RE: Problem z przeglądaniem stron po odpaleniu uTorrenta - Maxim128 - 18.05.2014 06:20

Może ustal limity łącza i sprawdź, czy to pomoże. Można też wrócić program do starszej wersji.

Sprawdź wykorzystanie sieci (na managerze zadań).

RE: Problem z przeglądaniem stron po odpaleniu uTorrenta - peciaq - 20.05.2014 21:25

Sprawdziłem na innej wersji (3.0, czyli sporo starszej, a już na pewno takiej, na której wcześniej problemu nie miałem), limity łącza brzydko mówiąc również gówno dają.

Wykorzystanie sieci sprawdzę przy następnym razie gdy problem wystąpi.

Planuję też potestować kompa na jakimś zamienniku uTorrenta, macie jakieś propozycje?

RE: Problem z przeglądaniem stron po odpaleniu uTorrenta - peciaq - 18.07.2014 09:54

I co, ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Wczoraj się coś zrypało i już nawet ten BitComet, który wcześniej zamulał łącze tylko na chwilę, zaczął blokować i spowalniać je na cały czas pobierania. Dodatkowo, prędkości pobierania znacznie zmalały. Po restarcie programu są przez chwilę wysokie (w zależności od seedów od 1000-4000 KB/s), a potem spadają do 200-400.

RE: Problem z przeglądaniem stron po odpaleniu uTorrenta - peciaq - 18.07.2014 10:55

Dobra, pobawiłem się ustawieniami i na razie jest postep.

RE: Problem z przeglądaniem stron po odpaleniu uTorrenta - peciaq - 02.08.2014 11:22

Proszę zarchiwizować/usunąć wątek, skoro i tak gadam w nim sobie tylko sam ze sobą Uśmiechnięty

RE: Problem z przeglądaniem stron po odpaleniu uTorrenta - Maxim128 - 04.08.2014 22:25

Zgodnie z życzeniem autora, wątek zamykam.