W koszu Win 7x64 - Totalny brak połaczenia z internetem - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: W koszu Win 7x64 - Totalny brak połaczenia z internetem (/win-7x64-totalny-brak-polaczenia-z-internetem-40383-t) |
Win 7x64 - Totalny brak połaczenia z internetem - sejmir - 05.05.2014 16:49 Witam,mam taki problem,brat posiada drugi komputer Pc w domu,do tej pory internet do jego komputera doprowadzony był poprzez adapter WI-FI z Liveboxa ktory podłaczony jest do mojego komputera. Pewnego dnia adapter w jego komputrze przestał działac,a on bez zastanowiania kupił nowy adapter Tp-Link TL-WN722N. Po jego podłaczeniu i zainstalowaniu komputer nadal wymaga aby podłaczyć urzadzenie( sam komputer widzi ze jest podłaczony ale program do jego konfiguracji go nie widzi).Pierwsza mysl -nowsze sterowniki. I tu zaczyna sie problem- sterowniki wyszukałem na swoim komputerze nastepnie Pendrive i do komputera brata(niemam innej mozliwośći pobrania ich gdyż komputer o ktorym mowa niema połaczenia z internetem),zadne sterowniki itp nie działaja. Sprobowałem podłaczyc adapter Tp linka do swojego komputera- automatycznie pobiera sobie z sieci sterowniki i działa jak nalezy. Natomiast w zaden sposob nie moge uruchomić adaptera Wi-fi w komputrze brata. pozyczyłem kolejne dwa adaptery od kolegi,tez wymagaja nowszych sterownikow i to samo-pobieram je u siebie-pendrive-komputer brata- W REZULTACIE NIC NIE DZIAŁA. Nawet płyta instalacyjna do Liveboxa zaczyna sie ładowac na jego komputrze i na tym koniec. Probowałem podłaczyc LIveboxa bezposrednio do jego komputera kablem ale tez nie darady uruchomic tam internetu. Niewiem juz co mam robic. Zaznacze ze komputer ma 5 miesiecy. |