![]() |
Jak prawidłowo wykonać klonowanie dysku twardego - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Jak prawidłowo wykonać klonowanie dysku twardego (/jak-prawidlowo-wykonac-klonowanie-dysku-twardego-40131-t) |
Jak prawidłowo wykonać klonowanie dysku twardego - as11 - 15.04.2014 21:26 Temat został opisany tu - http://windows7forum.pl/klonowanie-dysku-40086-t?pid=180565#pid180565 Dalsze informacje po klonowaniu. RE: Jak prawidłowo wykonać klonowanie dysku twardego - thermalfake - 20.04.2014 18:04 No to czekamy na wyniki. RE: Jak prawidłowo wykonać klonowanie dysku twardego - as11 - 22.04.2014 18:37 Witam Przepraszam że dopiero teraz się za to zabieram ale święta itp. Niestety na początku pojawił się problem z harmonogramem.Po włączeniu go poszło ale tylko kawałek , po wybraniu opcji klonowania - ręcznego jak zaleciłeś thermalfake i przejściu do zakładki wyboru dysku docelowego nie mogę wybrać danego dysku.Dysk jest widoczny jako niezainicjowany. Po podpięciu dysku do lapka system go wykrył i zainstalował sterowniki . Jak sobie z tym poradzić ? W zakładce zarządzania dyskami zainicjowałem dysk ale sytuacja niewiele się zmieniła .Po ponownym uruchomieniu lapka i acronisa w oknie wyboru dysku docelowego mam oba dyski ale nie mogę żadnego wybrać .Nowy dysk podłączony do lapka przez usb.Stary dysk oczywiście wybrałem jako dysk żródłowy. RE: Jak prawidłowo wykonać klonowanie dysku twardego - as11 - 22.04.2014 20:22 Czy może to być spowodowane różną wielkością sektora logicznego ? Sprawdziłem jeszcze opcje klonowania programem EaseUS Todo Backup Workstation 6.5 i wyświetlił się błąd - tłumaczenie - Ponieważ integralność danych nie może zostać zapewniona teraz między dyskami twardymi o różnej wielkości sektora logicznego, nie posiadamy produktu który mógby Ci pomóc w rozwiązaniu tego problemu.. Jednakże nasi technicy pracują nad tym problemem od dłuższego czasu. Może problem uda się usunć w kolejnej wersji . Na razie jednak potrzebny jest dysk o takim samym rozmiarze sektora aby sklonować dysk. Ile w tym prawdy ?Co zrobić ? |