Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Jak prawidłowo wykonać klonowanie dysku twardego - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Jak prawidłowo wykonać klonowanie dysku twardego (/jak-prawidlowo-wykonac-klonowanie-dysku-twardego-40131-t)

Jak prawidłowo wykonać klonowanie dysku twardego - as11 - 15.04.2014 21:26

Temat został opisany tu - http://windows7forum.pl/klonowanie-dysku-40086-t?pid=180565#pid180565
Dalsze informacje po klonowaniu.

RE: Jak prawidłowo wykonać klonowanie dysku twardego - thermalfake - 20.04.2014 18:04

No to czekamy na wyniki.

RE: Jak prawidłowo wykonać klonowanie dysku twardego - as11 - 22.04.2014 18:37

Witam
Przepraszam że dopiero teraz się za to zabieram ale święta itp.
Niestety na początku pojawił się problem z harmonogramem.Po włączeniu go poszło ale tylko kawałek , po wybraniu opcji klonowania - ręcznego jak zaleciłeś thermalfake i przejściu do zakładki wyboru dysku docelowego nie mogę wybrać danego dysku.Dysk jest widoczny jako niezainicjowany.
Po podpięciu dysku do lapka system go wykrył i zainstalował sterowniki .
Jak sobie z tym poradzić ?

W zakładce zarządzania dyskami zainicjowałem dysk ale sytuacja niewiele się zmieniła .Po ponownym uruchomieniu lapka i acronisa w oknie wyboru dysku docelowego mam oba dyski ale nie mogę żadnego wybrać .Nowy dysk podłączony do lapka przez usb.Stary dysk oczywiście wybrałem jako dysk żródłowy.

RE: Jak prawidłowo wykonać klonowanie dysku twardego - as11 - 22.04.2014 20:22

Czy może to być spowodowane różną wielkością sektora logicznego ?
Sprawdziłem jeszcze opcje klonowania programem EaseUS Todo Backup Workstation 6.5 i wyświetlił się błąd - tłumaczenie -

Ponieważ integralność danych nie może zostać zapewniona teraz między dyskami twardymi o różnej wielkości sektora logicznego, nie posiadamy produktu który mógby Ci pomóc w rozwiązaniu tego problemu.. Jednakże nasi technicy pracują nad tym problemem od dłuższego czasu. Może problem uda się usunć w kolejnej wersji . Na razie jednak potrzebny jest dysk o takim samym rozmiarze sektora aby sklonować dysk.

Ile w tym prawdy ?Co zrobić ?