Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Dlaczego mój komputer potrzebuję częstego odświeżania - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Dlaczego mój komputer potrzebuję częstego odświeżania (/dlaczego-moj-komputer-potrzebuje-czestego-odswiezania-39874-t)

Dlaczego mój komputer potrzebuję częstego odświeżania - Jovi2013 - 28.03.2014 13:07

Witam.
Nie wiem jak się wypowiedzieć z tym problemem więc dlatego taki dziwny nagłówek.
Chodzi o to że np. wyczyszczę kosz to muszę odświerzyć system aby ikonka z zaśmieconego zmieniła się na czystą.
Albo np usuwam plik,patrzę i nie usunęło usuwam jeszcze raz i komunikat " tego pliku już nie ma" odświerzam i zniknął.
Dlaczego tak się dzieje,jak się tego pozbyć

RE: Dlaczego mój komputer potrzebuję częstego odświerzania - Majkelus16 - 28.03.2014 17:46

"Zasyfiony" komputer. Uśmiechnięty Przeczyść go za pomocą ccleanera. Pobierzesz go z Piriform.pl. Zazwyczaj tak piszę ludziom bo możesz nim naprawić problemy z rejestrem (co jest bardzo pomocne) oraz przeczyścić komputer ze zbędnych plików. Poza tym warto przeskanować kompa, sprawdzić czy nie ma żadnych adware'ów (programów typu Sweet Toolbar etc.) i ogólnie nieużywanych programów. Możesz też zdefragmentować dysk C. I sprawdź w windows update czy nie ma żadnych apdejtów.

RE: Dlaczego mój komputer potrzebuję częstego odświeżania - Jovi2013 - 29.03.2014 18:01

Dziękuje,pomogło
Temat do zamknięcia