Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Niektóre klawisze w laptopie hp 650 przestały działać. - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Niektóre klawisze w laptopie hp 650 przestały działać. (/niektore-klawisze-w-laptopie-hp-650-przestaly-dzialac-39813-t)

Niektóre klawisze w laptopie hp 650 przestały działać. - grucha399 - 24.03.2014 15:47

Witam !

Od pewnego momentu klawisze Fn , Caps Lock , B i N przestały działać. Nieraz ze zdenerwowania naciskam w te klawisze i działają przez najbliższe kliknięcia ,a potem koniec znowu to samo. Uważam że to przez jakąś aktualizacje Windows 7 ale nie mogę tego sprawdzić ,ponieważ zainstalowałem za dużo tego. Moglibyście pomóc mi w rozwiązaniu tej sprawy. Od razu mówię ,że nie wchodzi w grę przywrócenie ostatniej możliwej konfiguracji ,ponieważ już próbowałem ale nic nie dało. Dziękuje za pomoc.

RE: Niektóre klawisze w laptopie hp 650 przestały działać. - thermalfake - 30.03.2014 01:02

Przetestuj klawiaturę odpalając dowolny system ratunkowy livecd. Skróty klawiszowe Fn + funkcyjny nie będą działać ale cała reszta jak najbardziej do sprawdzenia.
Od kiedy się to zaczęło dziać, musisz sobie przypomnieć i od tego momentu powywalać poprawki.
Być może uruchamiasz jakiś magiczny skrót klawiszowy blokujące działanie innych. Możesz także odpalić system z minimalną ilością usług po konfiguracji w msconfig.
W grę wchodzi także uszkodzenie klawiatury lub jej taśmy, wadliwe działanie chipsetu - to przecież bardzo tani HP.