Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Brak dostępu do wszystkich folderów/partycji/panelu sterowania / Windows 7 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Brak dostępu do wszystkich folderów/partycji/panelu sterowania / Windows 7 (/brak-dostepu-do-wszystkich-folderow-partycji-panelu-sterowania-windows-7-39547-t)

Brak dostępu do wszystkich folderów/partycji/panelu sterowania / Windows 7 - Lerain - 06.03.2014 19:43

Witam,

Mam następujący problem, po lekkim zawieszeniu się systemu, wystąpił bład z dostępem do wszystkich folderów, partycji, za równo z pulpitu jak i menu start. Działają tylko ikony różnych programów i bez problemu można przemieszczać się w konsoli po partycjach. Niestety nie mogę przywrócić systemu, nie mam żadnej zapisanej kopi.
Bardzo proszę o jakieś wskazówki, pomoc. Niestety nie mogę iść po łatwiźnie i sformatować teraz partycję, reinstalując system, potrzebny jest mi pilnie do pracy, z góry dziękuje.

Pozdrawiam

RE: Brak dostępu do wszystkich folderów/partycji/panelu sterowania / Windows 7 - thermalfake - 06.03.2014 21:17

Po prostu oczekujesz cudu po bardzo poważnej awarii i to w trybie natychmiastowym.

Co się dziej po próbie wejścia w dowolny folder ? Zupełnie nic się nie dzieje, wyskakuje jakiś kod błędu, zawiesza się ?
W trybie awaryjnym to samo ?
Spróbuj przywrócić stan z ostatniego punktu przywracania - rstrui.exe.
Jedynie przed jakimkolwiek grzebaniem zrób sobie kopię 1:1 tego dysku gdyż nie wiem jak się zachowywać będzie po zmianach.
Podrzuć plik dziennika zdarzeń systemowych - poprzez komendę dosową jeśli z konsoli cmd albo dowolnego livecd
C:\windows\system32\winevt\logs\system.evtx

Cytat:Niestety nie mogę przywrócić systemu, nie mam żadnej zapisanej kopi.

To teraz już wiesz iż użytkownicy dzielą się na tych, którzy robią kopie zapasowe i tych, którzy będą je robili.
Tym bardziej jeśli sprzęt służy do pracy zawodowej jakieś zabezpieczenie przed nieprzewidzianą awarią jest obligatoryjne.