Rozwiązany Audigy 2 ZS obciąża zawsze procesor w około 25% - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Audigy 2 ZS obciąża zawsze procesor w około 25% (/audigy-2-zs-obciaza-zawsze-procesor-w-okolo-25-39536-t) |
Audigy 2 ZS obciąża zawsze procesor w około 25% - kruq - 06.03.2014 15:13 Witam wszystkich, jestem tu nowy i mam problem Mam taki problem jak w temacie, system to Win.7 64 bit Prof. Procesor Intel i5 4570 Haswell płyta gł. MSI Z87-G43 W menadżerze zadań nie widać tego, by jakiś proces zajmował procesor, dopiero jak wyłączę kartę dźwiękową jest OK. Zintegrowana karta jest w BIOS-ie wyłączona. Próbowałem kilka sterowników i zawsze jest tak samo. Użycie procesora czy coś gra czy nie zawsze jest na poziomie 20-25% na jednym rdzeniu. Jest tak od początku na tym komputerze. RE: Audigy 2 ZS obciąża zawsze procesor w około 25% - thermalfake - 06.03.2014 22:19 Process Explorer, posortować zakładkę CPU malejąco. Dodatkowo programik LatencyMon urichomić, zapuścić i po kilku minutach przejść do zakładki drivers sortując kolumnę highest execution (ms) malejąco. Pokazać zrzuty ekranowe. Cytat:Próbowałem kilka sterowników i zawsze jest tak samo. Jakich dokładnie (oficjalne, modowane nazwy ?) i w jakich wersjach ? RE: Audigy 2 ZS obciąża zawsze procesor w około 25% - kruq - 07.03.2014 08:20 Witam, Problem rozwiązałem przekładając kartę w następny slot PCI, dziwne ale teraz jest wszystko OK. |