Rozwiązany Po zmianie dysku problem z aktywacją Win 7. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Po zmianie dysku problem z aktywacją Win 7. (/po-zmianie-dysku-problem-z-aktywacja-win-7-39418-t) |
Po zmianie dysku problem z aktywacją Win 7. - lejwoda - 27.02.2014 08:09 Na starym lapie Fujitsu wymieniłem dysk z 40 na 500GB,Zainstalowałem Windows 7 hp,aktywowałem(online) i było ok.Niedawno wpadł mi w łapy dysk 1TB,więc zamieniłem ze (starym)zainstalowałem tą samą siudemkę,próbuje aktywacji(też online) i kicha-padłem ofiarą oszustwa itd.co parę minut info,nie idzie wytrzymać.Czy coś schrzaniłem? Przecież to co robię to normalka i legal. RE: Po zmianie dysku problem z aktywacją Win 7. - LadyInBlue - 27.02.2014 10:07 Po którymś razie od kolejnej reinstalacji aktywacja 7 może odbywać się już tylko przez telefon. RE: Po zmianie dysku problem z aktywacją Win 7. - thermalfake - 01.03.2014 17:25 Żeby było oficjalnie Cytat:OEM versions of Windows 7 are identical to Full License Retail versions except for the following: Zacznijmy od tego jaka to dokładnie wersja systemu i z jakiego kanału sprzedaży. Do określenia stanu aktywacji służy Microsoft Genuine Advantage Diagnostic Tool (pobrać z sieci). Kliknąć w guzik Copy i wkleić tu do znaczników code. Całego klucza nikt nie ujrzy. Aktywacja telefoniczna box'a zaczyna się po 5 aktywacjach online. RE: Po zmianie dysku problem z aktywacją Win 7. - lejwoda - 13.03.2014 18:55 Wszystko jest ok Błąd był banalny.U mnie nie było opcji aktywacji telefonicznej,więc aktywowałem do bólu manualnie(oryginalnym kodem)i kicha,ciągle odrzucało.No i coś mnie tknęło,zmieniłem język klawiatury z PL 214 na EN (bez efektu), dopiero po zmianie na oryginalną czyli DE, zaskoczyło.Dlatego rada dla innych-przy aktywacji Wina..język klawiatury musi być oryginalnym językiem lapa nie systemu(przynajmniej w Win..7). Dziękuje.Sprawa jasna. |