W koszu Sterowniki karty sieciowej - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: W koszu Sterowniki karty sieciowej (/sterowniki-karty-sieciowej-39416-t) |
Sterowniki karty sieciowej - pecik95 - 26.02.2014 22:38 Hej, wlasnie zrobilem formata Windows 7, wszystko jest okej, ale nie mam sterownikow kart sieciowej. Szukalem w necie, znalazlem, zgralem na pendrive i niestety nie odtwarza bo jest to jakis plik systemowy. Karta to tp link tf 3200. Wie ktos jak to rozwiazac? RE: Sterowniki karty sieciowej - Norbi - 27.02.2014 01:01 Zajęło mi to 10 sekund --> http://www.tp-link.com.pl/support/download/?model=TF-3200&version=V1#tbl_a RE: Sterowniki karty sieciowej - pecik95 - 27.02.2014 07:09 Sciagalem to i to jest jako plik sys i nie moge zaimstalowac.. RE: Sterowniki karty sieciowej - thermalfake - 27.02.2014 07:34 Ja nie widzę żadnych przeszkód. Naucz się ręcznie dodawać sterownik a nie tylko za pomocą pliku wykonywalnego. Manager urządzeń -> PPM na urządzenie (być może jako nierozpoznane) Z menu kontekstowego "aktualizuj oprogramowanie sterownika". Następnie "przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu.." Podajesz dokładną lokalizację gdzie rozpakowałeś paczkę ze sterownikiem czyli wskazujesz ten folder gdzie jest wersja dla tego systemu np Windows 7 64bit. W dalszej kolejności wskazuje się już tylko plik inf (nie sys bo ten się potem automatycznie kopiuje). RE: Sterowniki karty sieciowej - pecik95 - 27.02.2014 14:46 Mam pelno tych sterownikow i za kazdym razem jest napisane: system windows nie.moze zainstalowac komtroler ethernet. System windows nie moze odnalezc oprogramowania sterownika dla tego urzadzenia. Ps. Probowalem i v32 i 64 nadal to samo ;( RE: Sterowniki karty sieciowej - Norbi - 27.02.2014 15:09 Spróbuj odinstalować dane urządzenie w ''Menadżer Urządzeń''. Restart. Po uruchomieniu komputera system będzie wyszukiwał nowe urządzenia więc może wtedy wskaż ścieżkę do pliku. A tak przy okazji, sterowniki ''Chipset'' zainstalowane? RE: Sterowniki karty sieciowej - thermalfake - 27.02.2014 15:10 Dżizas, kontroler ethernet to karta sieciowa LAN - co co podpinasz kablem. To nie jest karta sieciowa bezprzewodowa usb tp-link coś tam coś tam. Wybierasz zupełnie inne urządzenie i próbujesz podpiąć pod to sterownik tp-link. Ja się identyfikator sprzętowy w pliku inf nie zgadza z tym co zgłasza system dla tego urządzenia to nie ma bata żeby rozpoznał i wrzucił sterownik. Pokaż dokładnie ten manager urządzeń co masz jeszcze nie wykryte bo mam wrażenie, że tylko sam system postawiłeś. |