W koszu formatowanie Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: W koszu formatowanie Windows 7 (/formatowanie-windows-7-39413-t) |
formatowanie Windows 7 - piotreku6 - 26.02.2014 19:22 Witam Chciałem zrobić formatowanie laptopa. Tylko pojawił się problem, a mianowicie laptop nie chce odpalić z płyty. Płyta jest dobra, ponieważ jakiś czas temu robiłem formatowanie na innym komputerze. Przy włączonym laptopie płytę normalnie czyta i otwiera się okno instalacyjne. Gdy w biosie na pierwszym miejscu postawiłem odpalanie z CD/DVD a na drugim z dysku, to laptop od razu przechodzi na dysk. Próbowałem też tak: na pierwszym miejscu odpalanie z płyty a pozostałe miejsca zrobiłem "discabled" to po włączeniu laptopa pojawia się komunikat "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key" Myślałem że to może wina starego Biosa. Ale patrzyłem że mam aktualny przynajmniej na stronie asusa bo takiej firmy jest laptop. Czy ktoś wie o co może chodzić? Jak to obejść? Może istnieją jakieś kombinacje klawiszy czy coś RE: formatowanie Windows 7 - Norbi - 26.02.2014 19:30 Instalowanie systemu: 1. ustawienie kolejności bootowania w BIOS 2. sprawdzenie czy płyta dobra 3. sprawdzenie czy napęd sprawny Płyta systemowa oryginalna? RE: formatowanie Windows 7 - piotreku6 - 26.02.2014 19:32 kolego to mi pomogłeś pisałem o tym w poście.. wszystko zrobiłem.. RE: formatowanie Windows 7 - Norbi - 26.02.2014 19:38 Taa, a odpowiedziałeś na pytanie? RE: formatowanie Windows 7 - piotreku6 - 26.02.2014 19:40 Nie.. nie jest oryginalna niestety.. ale to bez znaczenia RE: formatowanie Windows 7 - irocket - 26.02.2014 20:10 Na tym forum ma to znaczenie. RE: formatowanie Windows 7 - thermalfake - 26.02.2014 20:18 A kto powiedział, że nośnik obowiązkowo musi mieć hologram jeśli był tam preinstalowany system i nadal istnieje sticker COA z kluczem ? Na moje masz uszkodzony napęd bo nie bootuje tej płyty DVD. Albo sobie zrobisz instalkę na penie (opis w faq) albo podmienisz napęd, wepniesz zewnętrzną nagrywarkę usb lub użyjesz adaptera sata/ide do usb z tradycyjnym napędem 3.5'. |