Windows 7 nie może dokończyć instalacji i brak możliwości startu systemu z pendrive'a - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Windows 7 nie może dokończyć instalacji i brak możliwości startu systemu z pendrive'a (/windows-7-nie-moze-dokonczyc-instalacji-i-brak-mozliwosci-startu-systemu-z-pendrive-a-39402-t) |
Windows 7 nie może dokończyć instalacji i brak możliwości startu systemu z pendrive'a - marucha - 26.02.2014 07:55 Witam Mam podobny następujący problem - po reinstalacji systemu z linuxa na W7 wyskoczył mi bład, że system windows nie jest w stanie dokończyć instalacji i tak przy każdym uruchomieniu komputera. Mało tego nie mogę zrobić formata z poziomu instalacji systemu, bo komputer nie chce się zbootować z pandriva pomimo tego, ze w BIOSie wszystko jest ustawione. Z automatu przechodzi do instalatora Windowsa. Próbowałem działać zgodnie z powyższą instrukcją znalezioną w podobnym wątku i tak, mam dwa dyski, po wpisaniu 'list disk' dysk 0 stan:online rozmiar 300gb dysk 1 stan: brak nosnika rozmiar 0b dysku nr 1 nie mozna formatowac przy dysku nr 0 po wpisaniu 'clean' mam cos takiego 'blad uslugi dyskow wirtualnych. Czyszczenie jest niedozwolone w przypadku dysku zawierajacego biezacy wolumin rozruchowy, systemow, stronicowania, zrzutu awaryjnego lub hibernacji' Nie mam pomyslu jak znowu odpalic instalator. Bede wdzieczny za wskazowki. RE: Windows 7 nie może - thermalfake - 01.03.2014 18:12 Pierwsza rzecz to sprawdź czy nośnik instalacyjny na pendrive został na pewno dobrze wykonany - z innego sprzętu spróbuj wykonać rozruch. Trzeba nam podać dokładną konfigurację jak i to jak dokładnie ustawiałeś rozruch. Peny usb są rozpoznawane jako tradycyjne hdd a nie hdd-usb co się niektórym zdarza i potem nie działa. Na podręcznym boot menu (wywołuje je klawisz funkcyjny w zależności od płyty głównej/laptopa) też można z łatwością sprawdzić czy da się z niego wykonać rozruch. Pytanie jest także czym pen przygotowałeś. W dalszej kolejności każdy programu do partycjonowania dostępnego w systemach livecd lub na stronie producenta w wersji bootable (gparted, easeus partition master, paragon partition manager, partition wizard itp) poradzi sobie z wyczyszczenie dysku (nie usuwanie partycji a funkcja wipe). |