Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
News Facebook kończy z pocztą e-mail - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f)
+--- Dział: Newsy i aktualności o Windows 7 (/newsy-i-aktualnosci-o-windows-7-6-f)
+---- Dział: Aktualności i wydarzenia branży IT (/aktualnosci-i-wydarzenia-branzy-it-52-f)
+---- Wątek: News Facebook kończy z pocztą e-mail (/facebook-konczy-z-poczta-e-mail-39400-t)

Facebook kończy z pocztą e-mail - Portator - 26.02.2014 06:32

Adresy skrzynek w domenie facebook.com, nie cieszyły się dużą popularnością wśród użytkowników. Portal zdecydował się na całkowitą likwidację usługi.
[Obrazek: facebook_z.jpg]
Wprowadzony pod koniec 2010 roku, system adresów mailowych miał dorównać konkurencyjnym usługom takich gigantów jak AOL, Google czy Microsoft. Podstawą takiego założenia, była nieporównywalnie większa szybkość i praktyczność nowego produktu.

Stało się jednak inaczej i Facebook oficjalnie ogłosił likwidację kont mailowych @facebook.com. Wszelkie wiadomości będą, od teraz przekazywane na adres e-mail przypisany do konta. Jest to wynik nikłej popularności usługi. Przedstawiciele firmy deklarują, że zaistniała sytuacja ma w pierwszej kolejności pozwolić skupić się na udoskonalaniu usług związanych z mobilnym wysyłaniem wiadomości.

źródło: techspot.com, za: ks.pl

RE: Facebook kończy z pocztą e-mail - peciaq - 26.02.2014 16:42

Ja chyba nigdy w życiu z tego nie skorzystałem. Nawet nie wiem, jak. Chyba że system PW na tym bazuje, wtedy to będzie jednak strata.