Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
W koszu Windows 7 nie może dokończyć instalacji - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: W koszu Windows 7 nie może dokończyć instalacji (/windows-7-nie-moze-dokonczyc-instalacji-39393-t)

Windows 7 nie może dokończyć instalacji - marucha - 25.02.2014 21:29

(08.07.2013 18:43)thermalfake napisał(a):  Odepnij wszelkie zbędne peryferia, karty rozszerzeń, czytniki itp. Tylko goła płyta główna, procesor+ram, grafika, dysk i napęd. Ustawienia biosu zresetuj do domyślnych.
Przenieś wszelkie dane z innych partycji jeśli je masz np przy pomocy hirens'a ( hirensbootcd.org )
Uruchom instalator, odpal WinRE (shift+f10)
Po uruchomieniu konsoli wklep
diskpart
list disk
select disk X (nr dysku twardego)
clean
exit

Zrestartuj jeszcze raz instalator, poustawiaj partycje. Gdyby działo się to samo, trzeba podejrzeć logi z procesu instalacji (np wspmnianym hirkiem)
C:\$WINDOWS.~BT\Sources\Panther\setupact.log - zawiera informacje dotyczące akcji wykonywanych podczas instalacji.
C:\$WINDOWS.~BT\Sources\Panther\setuperr.log - zawiera informacje dotyczące błędów występujących podczas instalacji.

Witam
Mam podobny problem - po reinstalacji systemu wypadł mi powyższy bład i tak przy każdym uruchomieniu komputera. Mało tego nie mogę zrobić formata z poziomu instalacji systemu, bo komputer nie chce się zbootować z pandriva pomimo tego, ze w BIOSie wszystko jest ustawione. Z automatu przechodzi do instalatora Windowsa.

Próbowałem działać zgodnie z powyższą instrukcją i tak, mam dwa dysku po wpisaniu 'list disk'
dysk 0 stan:online rozmiar 300gb
dysk 1 stan: brak nosnika rozmiar 0b

dysku nr 1 nie mozna formatowac
przy dysku nr 0 po wpisaniu 'clean' mam cos takiego
'blad uslugi dyskow wirtualnych. Czyszczenie jest niedozwolone w przypadku dysku zawierajacego biezacy wolumin rozruchowy, systemow, stronicowania, zrzutu awaryjnego lub hibernacji'

Nie mam pomyslu jak znowu odpalic instalator. Bede wdzieczny za wskazowki.