![]() |
Rozwiązany Usuwanie sieci ad hoc - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Rozwiązany Usuwanie sieci ad hoc (/usuwanie-sieci-ad-hoc-3918-t) |
Usuwanie sieci ad hoc - LuqAtMe - 22.01.2010 22:09 Witajcie, Jestem nowy na forum, więc witam. Mam mały problem z usunięciem sieci ad hoc, którą wcześniej stworzyłem (zaznaczyłem opcję "Zapisz sieć"), teraz mam problem już jej nie chce i nie wiem jak ją usunąć. Gdy otwieram okienko gdzie widać sieci bezprzewodowe to ona widnieje tam cały czas. ![]() Pozdrawiam Luq RE: Usuwanie sieci ad hoc - slump - 23.01.2010 01:32 W centrum sieci i udostępniania kliknij lewym przyciskiem myszy w ikonę reprezentującą typ sieci, pokaże się okno a w jego dolnej części będziesz miał odnośnik scal lub usuń lokalizacje sieciowe, kliknij w to i w kolejnym oknie usuń stare nie potrzebne lokalizacje. Może jeszcze w innym miejscu masz zapamiętane stare ustawienia. RE: Usuwanie sieci ad hoc - LuqAtMe - 23.01.2010 11:28 Problem w tym, że dalej jest ta sieć. Załączam obrazek. Home -to jest dobra sieć (połączenie przez router), HOME -sieć, którą chce usunąć - typu adhoc Tak to wygląda teraz, (ofc po resecie kompa jestem) ![]() ![]() Jestem w kropce ![]() Luq W sumie problem sam się rozwiązał. Już piszę co trzeba zrobić w tym wypadku robimy tak: 1. Przestawiamy na połączenie ad hoc (w moim przypadku HOME), wyświetli nam się coś takiego w "Centrum sieci i udostępniania" ![]() 2. Klikamy na "Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi" ![]() 3. Usuwamy niechcianą (zapamiętaną) wcześniej sieć, na moim screenie tego nie widać, bo już to zrobiłem. 4. Ostateczny wynik potwierdzam okienkiem sieci, który teraz wygląda tak jak tego chciałem ![]() I problem rozwiązał się, prawie sam. Pozdrawiam Luq |