![]() |
Rozwiązany Problem z rozdzielczością w grze Heroes of might and magic III (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Gry (/gry-29-f) +---- Wątek: Rozwiązany Problem z rozdzielczością w grze Heroes of might and magic III (rozwiązany) (/problem-z-rozdzielczoscia-w-grze-heroes-of-might-and-magic-iii-rozwiazany-3915-t) |
Problem z rozdzielczością w grze Heroes of might and magic III (rozwiązany) - carm-godefroy - 22.01.2010 21:22 Witam Mam problem z rozdzielczością w grach na 7 x32. Gdy odpalam np. Heroes of might and magic III lub conter strike 1.6 To zamiast obrazu na cały ekran mam w środku ekranu kwadratowe ono z odpalona grą a do okola czarna otoczka. Rozdzielczość gry nie jest dopasowana do rozdzielczości ekranu... Nie wiem jak to naprawić....? RE: Problem z rozdzielczością w grach - War_3_ - 22.01.2010 21:36 Heroesi nie byli przygotowani na duże rozdzielczości. Spróbuj PPM na ikonie -> właściwości -> zgodność -> uruchom w rozdzielczości 640x480. Ewentualnie tryby zgodności z wcześniejszymi systemami. RE: Problem z rozdzielczością w grach - carm-godefroy - 22.01.2010 23:19 Tylko, że przy viście i XP bez problemów odpalałem na całym monitorze.... Nic nie pomogło:/ Dalej mam takie okno jak pisałem wcześniej...:/ RE: Problem z rozdzielczością w grach - War_3_ - 22.01.2010 23:23 Co do heroes, oni przechodzą na full screen ale obraz jest wycentrowany czy ekran przyciemniony a heroesi w okienku (jak windowsowym) ? Bo jeżeli to w okienku to wystarczy nacisnąć F4 i obraz przechodzi na fullscreen (w drugą stronę tylko na palecie 16bit kolorów). RE: Problem z rozdzielczością w grach - carm-godefroy - 23.01.2010 00:36 Dzięki zmieniłem na 16 bitów włączyłem grę potem dałem po wyłączeniu na 32 i teraz śmiga bez problemu na 32 ![]() ![]() |