![]() |
Problem z instalacją Windows 7 Home Premium - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Problem z instalacją Windows 7 Home Premium (/problem-z-instalacja-windows-7-home-premium-39083-t) |
Problem z instalacją Windows 7 Home Premium - tomeck - 08.02.2014 20:18 Witam wszystkich ! Niedawno kupiłem laptopa lenovo y510p i7-4700mq, bez systemu operacyjnego. Posiadam wymieniony w tytule system na płycie. Mam poważny problem z instalacją systemu. Po wykonaniu i zapisaniu ustawień w biosie, wszystko jest ok tzn. następuje rozruch z płyty po wciśnięciu dowolnego klawisza, następnie pojawia się plansza z paskiem postępu i instalowanymi składnikami i gdy wyskakuje czarna plansza "Starting Windows", płyta przestaje się kręcić i instalacja się zawiesza. Poniżej zamieszczam zdjęcia z ustawieniami w biosie: ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo proszę o pomoc ! RE: Problem z instalacją Win 7 HP 64bit - irocket - 08.02.2014 20:54 Pierwszy zrzut - zmień Boot Mode na CSM Boot. Możesz przełączyć też USB Boot na Enabled. Zrzut #2 jest ok, na zrzucie #3 zmień SATA Controller Mode na AHCI. Na razie tyle. Daj znać, czy pomogło. RE: Problem z instalacją Win 7 HP 64bit - tomeck - 08.02.2014 21:18 Pierwszy zrzut: Boot Mode mogę zmienić tylko z UEFI na LEGACY SUPPORT ale jak to zrobię to wogóle nie czyta z płyty tylko przełącza na DOS-a. Trzeci zrzut: zmiana na AHCI nic nie dała USB Boot na Enabled tez nic. RE: Problem z instalacją Win 7 HP 64bit - irocket - 08.02.2014 21:29 SATA mode i USB Boot to takie "ficzery", pierwsze do wydajniejszej pracy dysku, drugie do ewentualnego uruchomiania z pendrive'a. Po zmianie z UEFI na Legacy nie pojawiły się w którejś zakładce jakieś dodatkowe opcje? |