W koszu Brak ikonki plików .exe przy opcji otwórz (za pomocą) w Eksploratorze - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: W koszu Brak ikonki plików .exe przy opcji otwórz (za pomocą) w Eksploratorze (/brak-ikonki-plikow-exe-przy-opcji-otworz-za-pomoca-w-eksploratorze-39029-t) |
Brak ikonki plików .exe przy opcji otwórz (za pomocą) w Eksploratorze - Pixe1 - 06.02.2014 11:16 Witam, zainstalowałem Win 7, ale gdy otwórzę jakiś folder i kliknę na plik .exe to na górze folderu (pasek menu, czy jak mu tam ) pojawia się ta opcja otwórz i zamiast zwykłej ikonki pojawia mi się taka biała kopertka z kwadracikami w środku. Zastanawia mnie czemu tak się stało, przed zainstalowaniem systemu od nowa, tak nie było. W sumie w niczym to nie przeszkadza, ale chciałbym się dowiedzieć jak, i czy można to naprawić, dla mnie, jak i może na przyszłość, gdyby u kogoś tak było i miałbym to naprawić. Przy innych plikach wszystko jest ok, tylko przy .exe... Proszę o odpowiedź i pozdrawiam - Pixe1 P.S. Przepraszam jeśli tytuł jest niejasny, ale nie wiedziałem jak to ująć w słowa Screen: RE: Brak ikonki plików .exe przy opcji otwórz (za pomocą) w Eksploratorze - peciaq - 07.02.2014 11:02 Pliki exe powinny mieć różne ikonki w zależności od tego co to za pliki, np. instalator jakiegoś programu powinien mieć jego ikonkę itd. Taki stan rzeczy utrzymuje się od razu po instalacji systemu? Skąd wziąłeś system, może to jakaś wadliwa modyfikacja albo piracka kopia? RE: Brak ikonki plików .exe przy opcji otwórz (za pomocą) w Eksploratorze - Pixe1 - 07.02.2014 14:14 Od początku, wcześniej miłem Windows 7, ale nie miałęm płytki, a że się trochę laptop zepsuł to z internetu ściągnąłęm. |