Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Procesor strasznie się przegrzewa - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Procesor strasznie się przegrzewa (/procesor-strasznie-sie-przegrzewa-38781-t)

Procesor strasznie się przegrzewa - xpawel69 - 23.01.2014 18:19

Witam, niedawno sformatowałem sobie komputer (Windows 7 64 bit) i zauważyłem, że zaraz po włączeniu zużycie procesora wynosi 95-100 %, nie mam pojęcia dlaczego. Dodam, że jest to drugi format tego komputera, gdy robiłem to pierwszy raz, to było tak samo. Wydaje mi się, że jakoś ten problem rozwiązałem, ale nie pamiętam jak. Wiem tylko, że zrobiłem to z pomocą jakiegoś forum. A, i jeszcze jedno. Może być to wina płyty głównej ? Mam ją bardzo dziwną, bo nigdzie na allegro.pl, techplanet.pl, morele.net jej nie mogę znaleźć. Model : MSI H61M-P20/W8, są tylko podobne (zamiast "/W8", jest "G3"). Gdyby ktoś pytał, komputer kupiony jakieś 4 miesiące temu z techplanet, składak .

RE: Procesor strasznie się przegrzewa . - Norbi - 23.01.2014 18:45

Czego nie możesz znaleźć - opisu płyty głównej? 5 sek. szukania --> http://www.msi.com/product/mb/H61M-P20-W8.html#/?div=Basic
Sprawdź w ''uruchom->msconfig'' o ile dobrze pamiętam lub w ''Menedżer zadań'' który proces jest odpowiedzialny za tak duże obciążenie procesora.

RE: Procesor strasznie się przegrzewa - xpawel69 - 23.01.2014 19:33

Niee, mogę znaleźć opis.. Nie o to mi chodzi, nic nie obciąża aż tak bardzo procesora ..

RE: Procesor strasznie się przegrzewa - thermalfake - 26.01.2014 22:03

Jak dla mnie analiza z programem Proces Explorer i przede wszystkim odwiedzenie działu bezpieczeństwo i przygotowanie logów dla Illdana.
Resetowałeś bios lub zmieniałeś jego zaawansowane ustawienia ? A może nie masz jakiegoś dziwnego sterownika do tej płyty i taki stan rzeczy się dzieje. Poaktualizuj to wszystko.