![]() |
Router zwalnia łącze poprzez kabel - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Router zwalnia łącze poprzez kabel (/router-zwalnia-lacze-poprzez-kabel-38714-t) |
Router zwalnia łącze poprzez kabel - Morusmrs - 20.01.2014 23:11 Witam Wiem, że podobne tematy już były, ale nie znalazłem w nich rozwiązania. Otóż: Mam łącze radiowe WiMAX. Stacjonarny PC oraz laptop. Na laptopie są następujące wyniki z testera: antena -laptop down 6,5Mb, up 1Mb antena-router-laptop, jak wyżej antena-router-wifi-laptop, jak wyżej Podsumowując na laptopie jest wszystko ok. Problem jest ze stacjonarnym. antena-karta sieciowa down 6,5Mb, up 1Mb antena-router-karta sieciowa down 4Mb, up 0,12Mb Resetowałem ustawienia routera, przywracałem do ustawień fabrycznych, zainstalowałem nowe oprogramowanie routera i bez zmian. Sprawdzałem na wszystkich portach WLAN w routerze, inne kable i bez zmian. Instalowałem ponownie sterowniki karty sieciowej w PC i bez zmian. Technicznie router jest sprawny bo na laptopie działa OK. Karta sieciowa w PC też musi być sprawna, ponieważ jeśli wpinam się bezpośrednio do anteny to też jest ok. Problem pojawia się jedynie przy podłączeniu PC po kablu za pośrednictwem routera. Router Pentagram P6361. Pomóżcie zanim zawisnę na tym kablu bo już nie mam pomysłów:/ Pzdr RE: Router zwalnia łącze poprzez kabel - thermalfake - 26.01.2014 22:24 Czasem jest tak iż układy logiczne w routerach puszczające pakiety przez switch po portach ethernet nie zawsze dobrze dogadują się sieciówkami po drugiej stronie. Jak wyglądają zaawansowane ustawienia karty sieciowej ? |