Laptop nie wykrywa sieci bezprzewodowych - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Laptop nie wykrywa sieci bezprzewodowych (/laptop-nie-wykrywa-sieci-bezprzewodowych-38660-t) |
Laptop nie wykrywa sieci bezprzewodowych - MałyBuszek - 18.01.2014 07:26 Witam! Mam taki problem. Wszystko działało poprawnie. mozna bylo polaczyc sie z internetem za pomoca kabla i przez wifi. 2 dni temu cos sie jednak stalo. moj komputer Toshiba Satellite L650D nie moze wyszukac zadnej sieci wifi. stalo sie to tak po prostu, byl internet i nie ma. mieszkam w akademiku wiec nie jest tylko jedna siec bezprzewodowa w calym budynku. np. moja dziewczyna na swoim laptopie ma połączenia bezprzewodowe i łączy sie z nimi bezproblemowo. Moge tylko połaczyc sie z internetem za pomoca kabla. Próbowałem aktualizowac sterownik od karty sieciowej, ale to nic nie dalo, bo podobno wersja jest aktualna.. Czy jest osoba ktora moze mi pomoc?? RE: Niewykrywane sieci bezprzewodowe - thermalfake - 19.01.2014 13:57 Moduł WLAN włączony z klawiszy funkcyjnych Fn+F(x) lub przełącznika sprzętowego ? Usługi systemowe włączone i działające w tle ? Wejdź do usług (services.msc) i sprawdź COM+ Event System/System zdarzeń COM+ Computer Browser/Przeglądarka DHCP Client/Klient DHCP DNS Client/Klient DNS Network Connections/Polączenia sieciowe Network Location Awareness/Rozpoznawanie lokalizacji w sieci Remote Procedure Call (RPC)/Zdalne wywoływanie procedur (RPC) Server/Serwer TCP/IP Netbios helper/Pomoc TCP/IP NetBIOS WLAN AutoConfig/Autokonfiguracja sieci WLAN Workstation/Stacja robocza Wynik polecenia netsh wlan show all proszę wkleić do znaczników code. RE: Laptop nie wykrywa sieci bezprzewodowych - MałyBuszek - 20.01.2014 22:36 mialem wylaczoną procedure WLAN AutoConfig/Autokonfiguracja sieci WLAN wlaczylem ją ale nic sie nie stalo. tak jak nie bylo wifi tak nie ma... nie wiem c to moze byc... RE: Laptop nie wykrywa sieci bezprzewodowych - MałyBuszek - 24.01.2014 07:12 jak widac na gornym zdjeciu w panelu sterowania nawet nie ma juz opcji zarzadzania sieciami bezprzewodowymi... jakby je ktos wymazal... oraz nowym faktem jest iz karta sieciowa bezprzewodowa nawet sei nie chce wlaczyc.. Pomoze ktos?? RE: Laptop nie wykrywa sieci bezprzewodowych - MałyBuszek - 30.01.2014 00:15 okazalo sie ze byl odczepiony kabel od anteny karty sieciowej. przylutowalem go ale karta nadal nie dziala... aktualizowalem sterownik i nic. co moge wiecej zrobic ? |