![]() |
Problem przy włączaniu systemu Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Problem przy włączaniu systemu Windows 7 (/problem-przy-wlaczaniu-systemu-windows-7-38530-t) |
Problem przy włączaniu systemu Windows 7 - adek563 - 12.01.2014 07:33 witam , mam taki problem iż gdy włączam komputer to zamiast pokazania się pulpitu to pokazuje mi się ekran z moją ikonką profilu i żeby przejść do pulpitu trzeba kliknąć enter lub myszką , więc dla mnie to jest niezręczne jak to ustawić żeby po włączaniu komputera od razu by się włączał pulpit a nie ekran z moim profilem. ? Proszę o pomoc RE: Problem przy włączaniu systemu Windows 7 - adek563 - 12.01.2014 15:41 forum tematyczne i nic ?? RE: Problem przy włączaniu systemu Windows 7 - irocket - 12.01.2014 15:52 Nie wiem, czy wiesz, ale dziś jest niedziela i ludzie mają wolne, spędzają czas z rodziną, może wspierają WOŚP itp. Spróbuj dodać nowego użytkownika, wylogować się, zalogować się na nowego usera, wylogować się, zalogować na twoje konto i usunąć nowego usera. RE: Problem przy włączaniu systemu Windows 7 - adek563 - 12.01.2014 17:41 nie działa ta rada czekam na dalsza pomoc RE: Problem przy włączaniu systemu Windows 7 - irocket - 12.01.2014 17:44 Było tak od momentu instalacji systemu, czy stało się to po instalacji czegoś? RE: Problem przy włączaniu systemu Windows 7 - spaliwoda - 12.01.2014 19:20 Dzieje się tak przeważnie po usunięciu konta jednego z użytkowników komputera. Miałem ostatnio ten sam problem po aktualizacji sterownika NVIDIA która jak się domyślam automatycznie usunęła użytkownika Updatus User, ale do rzeczy. Spróbuj zrobić tak: wchodzisz w rejestr, rozwijasz edycja, w "znajdź" wpisz "profilelist" i enter. Po odnalezieniu tej gałęzi na wszelki wypadek zrób jej kopię, gdyby ta ingerencja coś namieszała. Rozwiń profilelist i zobacz czy istnieje klucz zaczynający się S-1-5-21-[długi ciąg cyfr] mający na końcu rozszerzenie .bak, jeśli tak to skasuj go (przypominam o wcześniejszym zrobieniu kopii)- powodzenia. [attachment=5850] RE: Problem przy włączaniu systemu Windows 7 - thermalfake - 12.01.2014 20:10 Ehhh, Start -> netplwiz Uruchomi się aplet Konta użytkowników, odznaczyć pierwszą widoczną opcję "Aby używać tego komputera użytkownik musi wprowadzić nazwę użytkownika i hasło". Za pomocą tego apletu można także zresetować hasło o ile ma się do tego uprawnienia lub ustawić automatyczne logowanie danemu użytkownikowi mającemu dane do logowania. |