Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Jak zmienić niektóre elementy wyglądu w folderach i postępu pobierania na pasku zadań - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Jak zmienić niektóre elementy wyglądu w folderach i postępu pobierania na pasku zadań (/jak-zmienic-niektore-elementy-wygladu-w-folderach-i-postepu-pobierania-na-pasku-zadan-38471-t)

Jak zmienić niektóre elementy wyglądu w folderach i postępu pobierania na pasku zadań - jakub4003 - 09.01.2014 13:53

Witam, jestem tu nowy wiec z góry przepraszam jeśli w złym miejscu umieściłem temat. Przeglądając forum nie znalazłem bardziej odpowiedniego miejsca. A co do pytania ostatnio zabrałem się za modyfikowanie wyglądu mojej siódemki i mam problem czym i jak mogę zmienić ten pasek postępu co jest zaznaczony? [attachment=5843] A jak go zmienię to też zmienią się paski postępu przy kopiowaniu plików? Drugie rzecz z jaką mam problem to jak mogę zmienić kolor liter zaznaczonych [attachment=5844] Wiem, że kolor liter mogę zmienić w ustawieniach systemu ale chce zmienić tylko te liter co są po lewej stronie w oknie a te po prawej żeby zostały czarne.
Pozdrawiam.
Z góry dziękuje za pomoc.

RE: Jakim programem edytować kilka rzeczy z wyglądu? - Draq123 - 12.01.2014 17:19

Najlepiej jest to zrobić w rejestrach komputera. W "Uruchom" wpisujesz komende regedit co pozwoli ci wejść w rejestry.
Powinno to być w Local Machine. Jeśli nie robiłeś nigdy nic podobnego to lepiej nie bierz się za to. Pamiętaj o punkcie przywracania systemu.
Możesz użyć również tego programu

http://www.idg.pl/ftp/windows.konfigurator.html

RE: Jakim programem edytować kilka rzeczy z wyglądu? - jakub4003 - 15.01.2014 22:52

A możesz mi powiedzieć gdzie tego szukać i jak zmienić?

RE: Jakim programem edytować kilka rzeczy z wyglądu? - peciaq - 15.01.2014 23:02

Nie radzę grzebać samemu w rejestrze. Najlepiej wypisz co dokładnie chcesz zmienić, postaramy się nakierować jak to zrobić w systemie lub używając jakich programów.

RE: Jak zmienić niektóre elementy wyglądu w folderach i postępu pobierania na pasku - jakub4003 - 17.01.2014 14:42

Wgrałem sobie nowy temat ale nie odpowiada mi kilka rzeczy w tym temacie. Tak jak w pierwszym poście pisałem chciał bym zmienić kolor tych liter po lewej stronie w mój komputer ale tylko tych liter. Paska postępu przy kopiowaniu plików i paska postępu w pasku start. Czym mogę to zrobić w łatwy sposób i jak?