Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Problem z macromedia flash (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Problem z macromedia flash (rozwiązany) (/problem-z-macromedia-flash-rozwiazany-3847-t)

Problem z macromedia flash (rozwiązany) - oLiK - 20.01.2010 16:54

Problem dotyczy programu Macromedia Flash MX 2004 przy zapisie do "html" i próbie jego wyświetlenia w przeglądarce pokazują się jakieś dziwne znaczki ,natomiast otwarcie samego pliku swf nie sprawia żadnego problemu. W czym może tkwić problem drodzy koledzy ? Przypomnę ze mój system to Win 7 ultimate 64 bitowa wersja.

RE: Problem z macromedia flash - War_3_ - 20.01.2010 17:01

Nie ma nowszej wersji MFlash?
Próbowałeś trybów zgodności - jeśli to program z 2004 jak nazwa sugeruje to może pomóc.

RE: Problem z macromedia flash - oLiK - 20.01.2010 17:18

Pracuje na trybie zgodności z XP sp3 .
Nowsze wersje flascha są ale akurat na tej muszę pracować.

RE: Problem z macromedia flash - War_3_ - 20.01.2010 17:20

A spróbuj uruchomić jako administrator (PPM -> uruchom jako administrator) i wtedy zapisać?
Może przeglądarka nie ma najnowszej wersji flasha?

RE: Problem z macromedia flash - oLiK - 20.01.2010 17:28

Niestety nie tu tkwi problem wydaje mi się--->> w macromedi w czasie publikacji flasha nie ma problemu dopiero jak chce publikować jako html to jest problem! Po zapisie do html nadal są jakieś dziwne znaczki w przeglądarce zarówno w FF jak I IE. Czy to nie czasami coś w Windowsie nie trzeba ustawić

RE: Problem z macromedia flash - War_3_ - 20.01.2010 17:35

Możesz wrzucić zrzut ekranu?

RE: Problem z macromedia flash - oLiK - 20.01.2010 17:50

Tak wygląda plik html po załadowaniu do FF
http://g.imagehost.org/view/0255/Bez_tytu_u_1

RE: Problem z macromedia flash - War_3_ - 20.01.2010 18:00

Jak dla mnie to wygląda jak brak flash playera dla przeglądarek.
Lub na kod źródłowy flasha ,czyli nie wczytuje poprawnie z formatu html.
Flasha nie zapisuje się do formatu .swf a potem umieszcza na www?

RE: Problem z macromedia flash - oLiK - 20.01.2010 18:12

Mam inne przykłady stron i ładuje je bez problemu wiec to nie brak flasch playera w przeglądarce na 100% nie będzie.
Co do drugiej opcji też raczej odpada ja w ogóle nie moge otworzyć pliku html który to właśnie zapisałem w Macromedi w żadnym notatniku bo sie pokazują znowu te znaczki.
Owszem flasha zapisujesz do swf ale żeby przeglądarka dobrze to wyświetliła musi byc tez i plik html

RE: Problem z macromedia flash - War_3_ - 20.01.2010 18:16

Ten plik html, flash jest w nim osadzony czy tego flasha zapisałeś jako html ?
Wydaje mi się, że trzeba mieć 2 oddzielne pliki w tej sytuacji i w pliku html osadzić flasha przez jakiegoś <href>'a lub w inny sposób.

RE: Problem z macromedia flash - slump - 20.01.2010 18:32

To kod źródłowy pliku. Żadna przeglądarka tego nie wyświetli. Ty powinieneś w html osadzić plik a nie jego zawartość. Plugin flasha dekoduje i wyświetla zawartość pliku.
Jeszcze to możesz doinstalować: http://get.adobe.com/shockwave/

RE: Problem z macromedia flash - oLiK - 20.01.2010 18:40

Dzięki chłopaki właśnie doszedłem do ładu :-) Ale Macromedia nadal nie chce publikować jako html wyświetla się pasek ładowania i po chwili znika.

RE: Problem z macromedia flash - War_3_ - 20.01.2010 18:42

Może teraz to jest kwestia kodu źródłowego. Czy plik .swf działa ok ?
Ewentualnie czy napewno jest dobrze osadzony ?

RE: Problem z macromedia flash - oLiK - 20.01.2010 18:47

W macromedi jest opcja podglądu albo jak to woli publikacji html wiec skoro stronę wyświetla poprawnie jako swf wiec nie powinno byc problemu podglądu jak html w przeglądarce a tu się ładuje i za chwile przerywa i brak reakcji.
Dobra chłopaki dzięki za poświęcony czas !
Jakoś sobie poradzę Uśmiechnięty