Internet nie dziala po formacie laptopa - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Internet nie dziala po formacie laptopa (/internet-nie-dziala-po-formacie-laptopa-38456-t) |
Internet nie dziala po formacie laptopa - newpoland - 08.01.2014 17:18 Witam, po formacie laptopa zainstalowalem sterowniki od wifi i lan i u mnie w domu internet chodzil bardzo dobrze. Moja znajoma pojechala na studia i w swoim mieszkaniu ma internet (UPC) na kable od routera D-link DIR-100 i niestety komputer nawet nie widzi routera. Dodam że jej wspolokatorki tez uzywają tego internetu na kablu i one mają dostep do internetu. Instalowalem jeszcze raz sterowniki, restartowalem router, wylaczylem zapory systemowe i nadal nic. Komputer wogole nie widzi routera. Czy ktos ma pomysł w czym jest problem i jak temu zaradzić? Dodam jeszcze dla jasności ze przed formatem internet dzialal bez zarzutów przez ten sam kabel. RE: Internet nie dziala po formacie laptopa - Magnetar - 08.01.2014 19:40 Podłącz i w wierszu poleceń wykonaj komendę: ipconfig /all wynik wklej do posta. RE: Internet nie dziala po formacie laptopa - thermalfake - 19.01.2014 14:34 Ping do adresu bramy routera też nie działa ? Jaki laptop i ja wyglądają zaawansowane ustawienia karty sieciowej (screeny) ? |