![]() |
Niepoprawna konfiguracja protokołu IP w karcie sieciowej. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Niepoprawna konfiguracja protokołu IP w karcie sieciowej. (/niepoprawna-konfiguracja-protokolu-ip-w-karcie-sieciowej-38414-t) |
Niepoprawna konfiguracja protokołu IP w karcie sieciowej. - kudaj - 06.01.2014 13:32 Witam, mam problem dość niewygodny bo mieszkam w wynajętym pokoju w UK, właścicielem jest ponad 70 letni dziadek (nie mój ![]() Tutaj moja wiedza o sytuacji jaka zaszła sie kończy bo nie da sie z niego nic wyciągnąć ani wejść do jego pokoju. Jedyne co mi się udało uzyskać to przepięcie kabla do żółtego gniazda i restart routera samym wyciagnięciem kabla zasilającego. Teraz w każdym razie mam internet dzięki wtyczce wi fi na usb ale ona raz że działa wolno to jeszcze jak jej się podoba czyli raz tak a raz nie. Moja komórka jak i Mac sąsiadki nie mają najmniejszych problemów z internetem. Rozwiazywanie problemów Win7 podaje następujący komunikat: "Karta sieciowa połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP". Próbowałem włączenia/ wyłączenia karty sieciowej, przywracania systemu, sprawdziłem kabel, działa. Wszelkie dane potrzebne mogę przesłać tylko powiedzcie co i w razie czego jak je zdobyć. RE: Niepoprawna konfiguracja protokołu IP w karcie sieciowej. - Magnetar - 08.01.2014 19:29 Po wystąpieniu błędu - kombinacja klawiszy "logo Windows" + R wpisz "cmd" i "OK" w wierszu poleceń wykonaj komendę: Kod: ipconfig /all wynik wklej do posta. |