Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
W koszu www po kablu działa, po wifi - straaaasznie wolne.. o co chodzi? - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: W koszu www po kablu działa, po wifi - straaaasznie wolne.. o co chodzi? (/www-po-kablu-dziala-po-wifi-straaaasznie-wolne-o-co-chodzi-38408-t)

www po kablu działa, po wifi - straaaasznie wolne.. o co chodzi? - webcrea - 05.01.2014 10:55

(29.11.2013 22:22)thermalfake napisał(a):  Na początek dwutorowo na obu połączeniach (zamiennie wyłączonych) wyniki poleceń z cmd
ipconfig/all
ping ip_routera_brama
tracert onet.pl
nslookup onet.pl
Dodatkowo dla wlan'a (wifi)
netsh wlan show all
Dla pewności sprawdzić czy dla przeglądarek nie jest ustawione proxy.

Hej,

Kolega się nie odezwał, więc może ja się podepnę. Mam problem nieco podobny. Połączenie 50 mb i na kablu śmiga aż pięknie. Skonfigurowałem Wifi (mam TP Linka WR941ND kilka metrów dalej) i momentami śmiga super (koło 35 mb download / 4,5 mb upload). Ale często transfer skacze i siada tak, że nie da się korzystać z netu. Wyłączałem zaporę, zmieniałem okablowanie, reinstalowałem system. Czasami pomaga rozłączenie z siecią i połączenie się ponownie, ale to przecież nie tak ma działać. Zrobiłem kilka testów na wifi, o których piszesz. Jesteś w stanie mi coś podpowiedzieć?