![]() |
Chrome wkrótce przegoni Internet Explorera? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f) +--- Dział: Newsy i aktualności o Windows 7 (/newsy-i-aktualnosci-o-windows-7-6-f) +---- Dział: Aktualności i wydarzenia branży IT (/aktualnosci-i-wydarzenia-branzy-it-52-f) +---- Wątek: Chrome wkrótce przegoni Internet Explorera? (/chrome-wkrotce-przegoni-internet-explorera-38333-t) |
Chrome wkrótce przegoni Internet Explorera? - Portator - 02.01.2014 15:40 Według badań Net Applications, polegających na analizowaniu odwiedzin na kilku wybranych stronach internetowych, Internet Explorer 10 od dawna jest liderem. Teraz to się nieco zmieniło.
![]() Jak donosi Net Applications, Chrome 31 kontrolował 15,15 proc. rynku przeglądarek internetowych w grudniu ubiegłego roku, zajmując drugie miejsce na podium. Na trzecim miejscu znalazł się Internet Explorer 10 (10,55 proc.). Jego nowsza wersja, a więc Internet Explorer 11, to 10,01 proc. rynku przeglądarek w grudniu. Najpopularniejszą przeglądarką internetową na świecie pozostaje Internet Explorer 8 (19,6 proc. udziałów). Ogólnie, Internet Explorer pozostaje rynkowym liderem (55,06 proc. udziałów). Na drugim miejscu uplasował się Chrome (18,97 proc.), na trzecim zaś Firefox (18,46 proc.). Za: chip.pl RE: Chrome wkrótce przegoni Internet Explorera? - peciaq - 02.01.2014 16:05 Ja się w końcu przesiadłem z Foxa na Chrome już jakiś czas temu. Parę wad ma Chrome, nie wiem z czego to wynika, ale elementy Flash np. na filmwebie nie działają poprawnie, jak gram w przeglądarkową gierkę haxball, to też muszę hostować pokoje na innej przeglądarce (Maxthon). RE: Chrome wkrótce przegoni Internet Explorera? - irocket - 02.01.2014 16:16 Firefox korzysta z zewnętrznej wtyczki, chrome ma wbudowaną. Chrome jest bardziej pamięciożerny |