![]() |
Usunięta partycja recovery; jak przywrócić teraz system - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Usunięta partycja recovery; jak przywrócić teraz system (/usunieta-partycja-recovery-jak-przywrocic-teraz-system-38308-t) |
Usunięta partycja recovery; jak przywrócić teraz system - theproblems - 01.01.2014 02:08 Witam wszystkich, i od razu powiem że na komputerach się nie znam w ogóle a na informatyka mnie nie stać. Chciałem przywrócić komputer do tzw ustawień fabrycznych, czyli tak jak było po tym jak go dostałem ze sklepu, by móc ponownie wybrać język, kraj i takie tam informacje, ostatnio zaczynał mulić i - porostu chciałem to zrobić. Jako iż nie znam się na tym w ogóle i był u mnie kolega powiedział że on to zrobi. I zamiast przywrócić go z partycji (czy tam dysku) recovery on go sformatował, nie ma nic. Jest pusty. Posiadam laptop HP Pavilion dv7. Mam dwa dyski C - główny i D - Recovery. Dysk D przez w/w kolege został usunięty. A ja nie mogę ustawić kompa od nowa. Reinstalował bym go gdyby nie fakt iż nie po to za niego zapłaciłem by teraz mieć nielegalnego - a płytki do niego nie dołączyli. Mam go już ponad 4 lata nie ma już gwarancji a wszystkie dokumenty nie wiem gdzie są. Co mam teraz zrobić? Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam JJ RE: Usunięty dysk D (recovery) - jak przywrócić teraz system - irocket - 01.01.2014 08:31 Pod laptopem powinien być klucz. Możesz pożyczyć od kogoś oryginalny nośnik z tą samą wersją systemu (pewnie home premium) i wpisać klucz spod laptopa. Mogą być tylko problemy z aktywacją przez internet i pewnie trzeba będzie to zrobić telefonicznie. Gorzej sprawa wygląda, jak klucz się zamazał. Jeżeli nic nie było instalowane po formacie / dane nie zostały nadpisane, to jest duże prawdopodobieństwo, że uda się odzyskać partycję RE: Usunięty dysk D (recovery) - jak przywrócić teraz system - thermalfake - 01.01.2014 08:59 Laikom zalecam zamówienie nośników przywracania. HP udostępnia je za free nawet po gwarancji - zgłoszenie telefoniczne/mailowe na podstawie podanego S/N laptopa ze spodu. Morał z tego masz taki aby czytać dołączone instrukcje obsługi (właśnie od tego są aby np sporządzić sobie recovery) i nie oddawać sprzętu byle pierwszemu lepszemu "wioskowemu znawcy" co to potrafi tylko formatować. |