Rozwiązany Jak zmienić ścieżkę odnośnika do Eksploratora Windows?. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Jak zmienić ścieżkę odnośnika do Eksploratora Windows?. (/jak-zmienic-sciezke-odnosnika-do-eksploratora-windows-38110-t) |
Jak zmienić ścieżkę odnośnika do Eksploratora Windows?. - stranger - 20.12.2013 11:40 Witam chciałbym utworzyć odnośnik do często używanego folderu, który oryginalnie znajduje sie na innej partycji niż systemowa - chodzi o ten folder obok ikony "start" ---> który domyślnie kieruje do bibliotek na dysku systemowym, natomiast ja chcę aby po kliknięciu na niego kierował do wybranego (ustawionego) przeze mnie folderu na innej partycji RE: W jaki sposób utworzyć odnośnik do wybranego folderu? - irocket - 20.12.2013 12:44 Przypinasz Explorer do paska, później zamykasz okno. Trzymając Shift klikasz PPM na ikonkę, wybierasz Właściwości. W zakładce Skrót zmieniasz Element docelowy. RE: W jaki sposób utworzyć odnośnik do wybranego folderu? - Nostromo - 20.12.2013 12:55 Krok pierwszy: prawym przyciskiem myszki na ikonkę skrótu Exploratora- otwierasz Właściwości Krok drugi: zmieniasz wpis %windir%\explorer.exe na własny, np: zatwierdzasz- Zastosuj, zamykasz- OK, masz Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby umieścić dodatkowy, domyślny eksplorator Windows w menu start Ps.wyszedł dubel...chwilę zajęło wykonanie grafiki i irocket mnie ubiegł. RE: Jak zmienić odnośnik Eksploratora Windows do wybranego folderu na innej partycji - stranger - 20.12.2013 14:18 zmienione - zrobione - dzięki Panowie temat można zamknąć Jak zmienić ścieżkę odnośnika do Eksploratora Windows? (rozwiązany) - peciaq - 20.12.2013 17:30 Wątek rozwiązany. |