Rozwiązany Wirtualna maszyna a instalacja Windows 7 w plikach VHD (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Wirtualna maszyna a instalacja Windows 7 w plikach VHD (rozwiązany) (/wirtualna-maszyna-a-instalacja-windows-7-w-plikach-vhd-rozwiazany-3809-t) |
Wirtualna maszyna a instalacja Windows 7 w plikach VHD (rozwiązany) - azmud - 19.01.2010 13:18 Podobno w win7 w trakcie instalacji można zamontować "wirtualną maszynę". W jaki sposób? I ewentualnie czy na takiej "maszynie" można zainstalować XP? RE: Wirtualna maszyna Windows - War_3_ - 19.01.2010 13:24 Chyba chodzi Ci o XP mode? Bo o innej wirtualnej maszynie nie słyszałem żeby była w Windowsie 7. RE: Wirtualna maszyna Windows - Lalik - 19.01.2010 13:29 Ja też nie słyszałam żeby była taka możliwość. Co do trybu XP instalujesz go po instalacji systemu, poza tym nie wszystkie wersje systemu Windows7 go zawierają, a dodatkowo trzeba posiadać procesor wspierający wirtualizację. Pozdrawiam RE: Wirtualna maszyna Windows - azmud - 19.01.2010 22:21 Taki obrazek dostałem od znajomego - nie pamięta skąd to wziął. Podczas instalacji w oknie "wybór dysku" można wywołać konsolę. Ale nie wiem co dalej? RE: Wirtualna maszyna Windows - slump - 20.01.2010 02:47 No masz napisane jak utworzyć, gdy już to zrobisz zainstaluj w tym miejscu system. Tylko co to ma do nazwy tematu? Tu jest o instalacji systemu w pliku VHD, wirtualizacja to co innego, wyżej już Ci opisano jakie warunki musisz spełniać aby to mieć. Opisz dokładniej co masz na myśli i co chcesz osiągnąć. RE: Wirtualna maszyna Windows - azmud - 20.01.2010 09:51 siump napisał(a):No masz napisane jak utworzyć ...
RE: Wirtualna maszyna Windows - War_3_ - 20.01.2010 12:07 Ad. 2. To że masz wersję ultimate to jeszcze nie znaczy, że wszystkie warunki są spełnione. Jest potrzebny jeszcze procesor obsługujący wirtualizację i min. 2GB RAMu. Do czego jest Ci taka maszyna skoro możesz mieć XP mode? RE: Wirtualna maszyna Windows - azmud - 20.01.2010 21:41 Dziwi mnie Wasza postawa: zadałem konkretne pytanie ! Nie znacie odpowiedzi i próbujecie nie wiem co sugerować. Gdyby mój komp nie był w stanie podołać potrzebom, to nie zadawałbym takiego pytania. Ps Intel core i7-860 (podkręcony do 3200 MHz) + 32 GB DDR3 chyba wyrobi ? RE: Wirtualna maszyna Windows - War_3_ - 20.01.2010 21:54 Z tych fragmentów informacji wychodziłoby, że komp da radę wirtualizować. Powiem szczerze, nie słyszałem ani razu, żeby w trakcie instalacji dało się postawić wirtualną maszynę. Po instalacji owszem, zaczynając od XP mode, ale nie w trakcie instalowania Siódemki. Bo jak ustawisz bootowanie na wirtualną partycję spod BIOSu? RE: Wirtualna maszyna Windows - slump - 21.01.2010 02:05 Ponieważ problem nie jest taki szybki do opisania podam Ci linka: Instalacja Windows 7 oraz Windows Server 2008 R2 w plikach VHD (tutorial) Czy to odpowiada na wszystkie Twoje pytania? RE: Wirtualna maszyna Windows - azmud - 21.01.2010 06:39 THX slump! Właśnie o to mi chodziło. Próbowałem kilku wyszukiwarek i nie trafiłem na ten temat. Jeszcze raz serdeczne dzięki. Temat do zamknięcia. |