Laptop uruchamia się tylko czasami - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Laptop uruchamia się tylko czasami (/laptop-uruchamia-sie-tylko-czasami-38024-t) |
Laptop uruchamia się tylko czasami - jacek383 - 16.12.2013 20:39 Witam dostałem wczoraj laptopa Toshiba Satellite L830 - 106 Mam z nim problem ponieważ po instalacji Windows 7 (wpisywanie numeru seryjnego) ekran stanął w miejscu i nic nie mogłem zrobić. Po kilkukrotnej próbie uruchomienia (czarny ekran ~brak obrazu i podświetlenia) nagle hepi zaskoczył i było wszystko dobrze. Znów po paru minutowym użytkowaniu laptopa obraz się zawiesił, teraz przytrzymałem przycisk wyłączania i usłyszałem dźwięki wyłączającego się komputera. I znów walka o obraz z włącznikiem. Powiem tak obrazu nie ma ale komputer żyje co może się dziać? ~~~Jak laptop odstoi to łatwiej mu uruchomić się z obrazem, przegrzewa się grafika? W takim wypadku co mogę zrobić? RE: Problem z laptopem, raz ekran się uruchamia raz nie. - irocket - 16.12.2013 21:20 Ma jeszcze gwarancję? Jak nie, to bym spróbował dopiąć taśmę itp. Jakby temp była za wysoka, to powinien się wyłączać cały. RE: Problem z laptopem, raz ekran się uruchamia raz nie. - jacek383 - 16.12.2013 21:21 Gwarancji niestety nie ma. Masz na myśli kostkę od taśmy? W której częsci ona jest ekran czy płyta? Ekran normalnie staje nic nie można zrobić. Po położeniu całej dłoni na klawiaturze słychać pip ~ komputer się nie zaciął Można go wyłączyć guzikiem i słychać dźwięki Po włączeniu nie widać BIOS'u RE: Problem z laptopem, raz ekran się uruchamia raz nie. - thermalfake - 26.12.2013 23:19 Uszkodzenie matrycy lub układu sterującego zasilaniem tej matrycy. Sam nic nie zrobisz. Jak masz monitor to podepnij go z boku do gniazda VGA i przełącz obraz Fn+F któryś tam z oznaczenia obrazkowego. Wtedy dowiesz się czy laptopa trapi tylko ta rzecz. |