Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Lenovo z565 Dwa systemy, dwa komplety sterowników? - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: Lenovo z565 Dwa systemy, dwa komplety sterowników? (/lenovo-z565-dwa-systemy-dwa-komplety-sterownikow-38007-t)

Lenovo z565 Dwa systemy, dwa komplety sterowników? - neverbf - 15.12.2013 20:23

Witam, po wielu próbach udało mi się na wspomnianym laptopie zainstalować win XP pro sp3. W związku z kończącym się wkrótce wspaciem dla XP chciałem zainstalować także Windows 7 home premium. Instalacja XP udała się po przestawieniu w biosie trybu AHCI na kompatybilny...czy 7 32bit można instalować bez przeszkód? I coze sterownikami?

RE: Lenovo z565 Dwa systemy, dwa komplety sterowników? - irocket - 15.12.2013 20:37

Tak, można instalować. Część sterowników powinien postawić system. Druga część może pasować od XP, ale nie musi

RE: Lenovo z565 Dwa systemy, dwa komplety sterowników? - Nostromo - 15.12.2013 22:21

Lenovo to jeden z kilku wyjątkowych producentów, który dostarcza wszystkie sterowniki dla Windows7 na podstawie umowy z MS, nie pytaj jakie lapki mamy: ja czy LadyInBlue- to tajemnica Zacieszacz

Lenovo sterowniki
- pobranie po identyfikacji sprzętu i po zainstalowaniu Windows7.

RE: Lenovo z565 Dwa systemy, dwa komplety sterowników? - neverbf - 15.12.2013 22:26

Dziękuję,trzeba spróbować.

RE: Lenovo z565 Dwa systemy, dwa komplety sterowników? - Nostromo - 15.12.2013 22:38

Jeżeli będziesz instalował sterowniki od Lenovo, zapoznaj się z kolejnością instalacji...pierwsze powinny być stery od chipsetu.