Rozwiązany Wspomaganie USB w Biosie AMI ver. 02.59 (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Wspomaganie USB w Biosie AMI ver. 02.59 (rozwiązany) (/wspomaganie-usb-w-biosie-ami-ver-02-59-rozwiazany-3795-t) |
Wspomaganie USB w Biosie AMI ver. 02.59 (rozwiązany) - atomic - 18.01.2010 22:21 Witam, potrzebuję wyłączyć wspomaganie portów usb w biosie, ale jakoś nie mam tam żadnych bardziej zaawansowanych funkcji. Mam notebook Asusa' K70IO. Może wiecie jak dokopać się do bardziej zaawansowanych opcji? RE: Wspomaganie USB w Biosie AMI ver. 02.59 - slump - 20.01.2010 03:42 Nie wiem jak w biosie ale w plikach: C:\windows\inf i edytujemy następujące pliki: usb.inf, usbport.inf, usbstor.inf; dodając na początku ich treści: [*.AddService] StartType = 0 LoadOrderGroup = boot bus extender Po restarcie zobacz czy to wyeliminuje problem z usb. RE: Wspomaganie USB w Biosie AMI ver. 02.59 - atomic - 21.01.2010 13:12 Dzięki, to działa. Jeszcze tylko zapytam czy dobrze to zrobiłem, bo wczoraj mało grałem, ale mysz ani razu się nie poruszyła bez mojej zgody. Kawałek usb.inf Kod: ;USB.INF -- This file contains descriptions of USB hubs and composite devices A tak po edycji: Kod: ;USB.INF -- This file contains descriptions of USB hubs and composite devices |