![]() |
Stop podczas instalacji Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Stop podczas instalacji Windows 7 (/stop-podczas-instalacji-windows-7-379-t) |
Stop podczas instalacji Windows 7 - wallfox - 11.05.2009 17:33 Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum, oraz Windows 7 (wersja 32 bit) ![]() Jednak już na samym wstępie swojej przygody z tym systemem mam pewien problem. Mianowicie, instalator nie może ukończyć instalacji... Gdy bootuje z płyty, instalator w ogóle nie kopiuje plików instalacyjnych, tylko od razu przechodzi do etapu ich rozpakowywania... Jednak i to po 1 % zatrzymuje się, i na tym koniec, płyta przestaje wirować... Ale gdy rozpoczynam instalację z XP, instalator pomyślnie przechodzi ten etap, nawet całe rozpakowywanie i instalacja uaktualnień jest skończona. I wtedy po restarcie, instalator staje. Płyta się nie kreci. A dzieje się to na kończeniu instalacji... Nie wiem co może być tego przyczyną... Próbowałem już wielu nagranych od nowa płyt, i zawsze dzieje się tak samo. Mój sprzęt to: - Asus M2V-MX - GeForce 7300 GT. Proszę o pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam... Wallfox RE: Stop podczas instalacji - damian-Win2000 - 12.05.2009 16:12 Płytka z sevenem jest chyba zła . Skąd pobrałeś bo jeżeli nie z stronki MS to wszystko możliwe np. dodatkowy kodzik(wirusy) itp. Poza tym iso może być uszkodzone. RE: Stop podczas instalacji - wallfox - 12.05.2009 16:20 Nie, pobierałem z MS. Na dodatek pobrałem dziś jeszcze wersję x64, i niestety instalacja zatrzymuje się na etapie instalacji uaktualnień... Uruchamiałem podczas startu kompa... I nie idzie dalej poza ten etap... Obrazy płyty są w 99 % pobrane prawidłowo, nie możliwe, żeby coś tam się z nimi stało... RE: Stop podczas instalacji - damian-Win2000 - 12.05.2009 18:06 99 %? a ten jeden procent ? Pamiętaj że przykładowo mamy płytkę od XP(oryginał) to wystarczy jedna dwie ryski na płycie lub poodbijane palce od spodu to system się nie zainstaluje nawet jeśli to będzie zdestabilizowany. RE: Stop podczas instalacji - wallfox - 13.05.2009 12:14 O tak, z XP mam już pewne doświadczenia z porysowaną płytą... Jednak w tym przypadku płyta jest w 100 % sprawna. Praktycznie każdą stosowałem od razu po wypaleniu, zarówno z największą, jak i najmniejszą prędkością, więc... I zawsze dzieje się to samo... Myślałem, że może to coś ze sprzętem, ale w BIOS-ie wszystko wydaje się ok, więc już nie wiem co to może być... RE: Stop podczas instalacji - damian-Win2000 - 13.05.2009 15:15 Chyba tak masz racje, znajdź jakiś inny kompik albo kumpla poproś żeby dał sobie zmienić os i przetestuj czy twoja płyta się instaluje bezproblemowo. Jeżeli się uda zainstalować to znaczy że twój sprzęt nie jest gotowy na Windows 7(jeżeli nie to ściągnij prosto od MS). RE: Stop podczas instalacji - ZooM - 17.05.2009 09:26 (12.05.2009 18:06)damian-Win2000 napisał(a): 99 %? a ten jeden procent ? no co ty :| primo, jakby instalator nie mógł skopiować jakiegoś pliku przez odcisk palca to wywaliłby błąd, secundo, co ty masz za napęd ![]() @wallfox: spróbuj poczekać dłużej niż ten 1%, ten installer nie aktualizuje co 1% postęp, potem przeskakuje od razu na kilka, czy kilkanaście, jak przez pół godziny nie przejdzie dalej to obstawiałbym problem ze sprzętem RE: Stop podczas instalacji Windows 7 - roberto413 - 27.06.2009 12:19 Witam Ściągnąłem sobie W7 rc z stronki ms. Instalacja, szary paseczek instalatora dochodzi do końca, 4 kolorowe kropeczki zamieniają sie w logo piękna tapetka kursor i to było by na tyle wszystko staje i koniec, ma ktoś rozwiązanie tego problemu :-( /błędy ort., poprawiono, Anmato RE: Stop podczas instalacji Windows 7 - lonialomax - 27.06.2009 20:29 Witam. Miałem to samo z RC 7100 x32 i x64 z tą różnicą, że u mnie w obu przypadkach pojawiał się bluescreen. Natomiast 7127 RTM bez problemowo. Jedyny minus to brak MUI Pl w aktualizacjach Microsoftu. Przepraszam,że na raty- karta graficzna ta sama co u Ciebie, ASUS trochę nowszy. Win.7 wyskalował mi grafikę na 3,7 a trójwymiar na 3,4. Więc może tu jest pies pogrzebany,bo 7127 został chyba lekko poprawiony. |