![]() |
Wysokie zużycie procesora w Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Wysokie zużycie procesora w Windows 7 (/wysokie-zuzycie-procesora-w-windows-7-3781-t) |
Wysokie zużycie procesora w Windows 7 - wicor - 18.01.2010 14:47 Witam Jestem świeżym użytkownikiem 7 i mam problem zaraz po postawieniu systemu, procek dziwnie przyspiesza i zużycie jest na poziomie 100% choć nie robię na na nim nic. Zegar Śmiga jak stoper. Nie wiem o co chodzi. Help! ![]() RE: zuzycie procesora - Nostromo - 18.01.2010 15:02 Menedżer zadań, sprawdź uruchomione procesy, które najbardziej żrą twojego procka, przeanalizuj i wyłącz, zwróć uwagę, że wiele z nich jest potrzebnych (np. proces bezczynności i tych nie ruszaj) . Sprawdź programy uruchomione ze startem systemu, przeanalizuj i wyłącz podejrzane, przeskanuj system antywirem . CDN. RE: zuzycie procesora - Lalik - 18.01.2010 15:08 Nie instalowałeś przypadkiem najnowszego GG, ono lubi tak czasem zamielić procesorem? Jeśli wykonasz czynności, o których Ci napisał Nostromo daj nam znać, moim zdaniem, to któraś aplikacja pochłania zasoby twojego procesora, najprostsza i najskuteczniejsza rada to odinstalować aplikację powodującą tego typu problemy, i np spróbować zainstalować inny bulid. Jeśli to przyspieszenie, o którym piszesz dzieje się po starcie, w momencie ładowania wszystkich aplikacji, to może się tak dziać i jeśli po chwili zużycie procesora spada, to jest to normalne. Natomiast jeśli się utrzymuje szukaj problemów w zainstalowanym sofcie, szczególną uwagę zwróć tak jak pisałam wyżej na gg10, antywirusa, bądź przeglądarkę. RE: Wysokie zuzycie procesora w Windows 7 - Nostromo - 18.01.2010 15:21 Dobry strzał, Lalik ![]() Szkodnika najlepiej odinstalować razem z jego wpisami do rejestru programem Revo Uninstaller, PZDR. ![]() RE: Wysokie zużycie procesora w Windows 7 - wicor - 18.01.2010 19:26 takie jazdy z nim mam ale nie za kazdym razem jak go odpale przy pierwszym odpaleniu smiga jak trzeba lecz kilka odpalen poźniej znów dostaje obrotów i to ze tak bedzie smigał widze juz przy ładowaniu systemu a systemik swiezy i nic na nim nie ma człowiek w sklepie powiedział mi ze to moze sprawa z indeksowaniem ma racje?? |