![]() |
Windows tworzy dziwną magie z sieciami Wi-Fi - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Windows tworzy dziwną magie z sieciami Wi-Fi (/windows-tworzy-dziwna-magie-z-sieciami-wi-fi-37640-t) |
Windows tworzy dziwną magie z sieciami Wi-Fi - Kurexis - 27.11.2013 19:45 Witam, Tak jak w temacie, mam problem z moim systemem taki, iż od ostatniej dostępnej aktualizacji wykrywa mi dziwne sieci... ale tylko ten jeden PC. Mianowicie moja sieć to "ZTE_E140" a mój komputer (tylko on) wyszukuje sieć o nazwie "ZTE_E140 2" oraz "ZTE_487C" takich sieci na około mnie nie ma, a mój komputer i tak uparcie twierdzi że są. Aby to sprawdzić na 100% odpaliłem go z ubuntu, a on twierdzi że jest tylko ta moja. Nie wiem co się dzieje. Czy to możliwe że moj system po aktualizacji stworzył sobie nową sieć o podobnej nazwie i o takim samym haśle oraz zablokował sobie możliwość wykrywania poprawnej? Dodam że po połączeniu z tą siecią jest komunikat że jest "ograniczony dostęp". Proszę o pomoc taką bym nie musiał reinstalować systemu jeżeli to możliwe. Z góry dziękuję. Kurexis RE: Windows tworzy dziwną magie z sieciami Wi-Fi - thermalfake - 27.11.2013 20:12 Najszybciej pousuwać wszelkie profile wlan ( przez centrum sieci i udostępnienia bądź skrypty netsh w linii komend), zrestartować i system niech sam spróbuje znaleźć najbliższe sieci wokoło. Jeśli nie w powyższy sposób to proszę dodać profil ręcznie z nazwą SSID, typem szyfrowania i hasłem oraz aby od razu się łączył do tej sieci. Można się posiłkować Inssiderem żebyś widział faktycznie co masz w zasięgu. |