![]() |
Rozwiązany Micro nie działa po podłączeniu do komputera nie reaguje nic - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Micro nie działa po podłączeniu do komputera nie reaguje nic (/micro-nie-dziala-po-podlaczeniu-do-komputera-nie-reaguje-nic-37620-t) |
Micro nie działa po podłączeniu do komputera nie reaguje nic - ZzaxPL - 26.11.2013 16:16 Witam, Niedawno oddałem komputer do informatyka zainstalował mi Win 7 niby wszystko jest ok ale jest problem z mikrofonem gdy podłączyłem go nie reaguje nic mi sie wydaje ze problem tkwi w tym ATAPI wtyczka analogowa. Mam kompa stacjonarnego Tu macie ss'y ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Micro nie działa popodłączeniu do komputera niereaguje nic . - thermalfake - 26.11.2013 20:51 Po pierwsze model płyty głównej - jest wiele programów do odczytu konfiguracji sprzętowej lub od biedy systemowe msinfo32. Po drugie gdzie wpinasz ten mikrofon - panel przedni (jest podłączony poprawnie do płyty głównej) czy panel tylny. Po trzecie pokaż zrzut z programu zarządzającego układem dźwiękowym z panelu sterowania (włączyć duże ikony w widoku). Po czwarte gdzie dokładnie nie działa. RE: Micro nie działa popodłączeniu do komputera niereaguje nic . - ZzaxPL - 27.11.2013 15:51 Nie działa z tyłu komputera Po trzecie pokaż zrzut z programu zarządzającego układem dźwiękowym z panelu sterowania (włączyć duże ikony w widoku).Gdzie to jest ? bo nie wiem RE: Micro nie działa popodłączeniu do komputera niereaguje nic . - thermalfake - 27.11.2013 19:59 Jeśli oczekujesz pomocy to rób co każą gdyż - dalej nie wiem co to za model płyty głównej a tym samym nie jestem w stanie zgadnąć co to za układ audio Jak otworzysz sobie panel sterowania to najpierw włącz sobie w widoku duże ikony (prawy górny róg okna) aby mieć dostęp od razu do wszystkich opcji panelu sterowania a nie głównych kategorii. Teraz szukaj czegoś takiego jak Realtek, IDT, C-Media itp. Ja tego nie wiem bo jak pisałem nie raczyłeś zrobić to o co prosiłem. Jeśli pytam gdzie dokładnie nie działa to znaczy w jakich aplikacjach. Bo dla niektórych wsio ryba i piszą, że nie działa ogólnie a potem się okazuje, że tylko np w TeamSpeaku. Czy mając podgląd na urządzenia do nagrywania - przy mikrofonie jest suwak siły dźwięku (widać na zrzucie ekranowym) - czy jak coś powiesz do mikrofonu to ten suwak rośnie w górę na zielono czy nie ? RE: Micro nie działa popodłączeniu do komputera niereaguje nic . - ZzaxPL - 27.11.2013 20:10 Jak widzisz nie ma. ;/ ![]() Jak mówię do mikrofonu nie rośnie w góre nic. RE: Micro nie działa popodłączeniu do komputera niereaguje nic . - thermalfake - 27.11.2013 20:17 Chłopie miałeś podać model płyty głównej. Czy ja to mam powtarzać kolejny raz ? Wobec tego skoro tam nic nie ma to czy zainstalowałeś komplet sterowników do tej płyty czyli chipset, lan, audio i reszta ? RE: Micro nie działa popodłączeniu do komputera niereaguje nic . - ZzaxPL - 27.11.2013 20:26 chipset, lan, To jest Ale audio to nie wiem. RE: Micro nie działa popodłączeniu do komputera niereaguje nic . - thermalfake - 28.11.2013 09:18 Start -> msinfo32.exe i wrzuć ten obrazek. Nie wymagamy od Ciebie zbyt wiele. RE: Micro nie działa popodłączeniu do komputera niereaguje nic . - ZzaxPL - 28.11.2013 15:56 Tu masz to chyba to. ![]() RE: Micro nie działa popodłączeniu do komputera niereaguje nic . - thermalfake - 28.11.2013 20:43 Sławna i problemowa P5VD2-VM ![]() Na pewno dla niej driverów audio nie wrzuciłeś bo ich siódemka nie ma. Proszę tu masz wyniki wyszukiwania odnośnie tej płyty i jej problemów z dźwiękiem i mikrofonem Miłego czytania. http://windows7forum.pl/search.php?action=results&sid=09057cb5ecd9cea5372bae33a38546d0&sortby=lastpost&order=desc RE: Micro nie działa popodłączeniu do komputera niereaguje nic . - ZzaxPL - 28.11.2013 21:32 Oooo ziomek dzięki http://windows7forum.pl/mikrofon-build-7127-rozwiazany-615-t?highlight=p5vd2-vm <333333 RE: Micro nie działa popodłączeniu do komputera niereaguje nic . - LadyInBlue - 28.11.2013 21:53 Problem rozwiązany? RE: Micro nie działa popodłączeniu do komputera niereaguje nic . - thermalfake - 29.11.2013 00:29 Ciekaw jestem czy ten "informatyk" po fachu uczciwie napomknął iż nie zainstalował sterownika audio. RE: Micro nie działa popodłączeniu do komputera niereaguje nic . - ZzaxPL - 29.11.2013 15:44 Nie wiem ale wiem że działa dziękuje. ci ![]() Prosze o zamknięcie |