Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
W koszu Windows 7 x64 Ultimate - problem z powolnym internetem. - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: W koszu Windows 7 x64 Ultimate - problem z powolnym internetem. (/windows-7-x64-ultimate-problem-z-powolnym-internetem-37577-t)

Windows 7 x64 Ultimate - problem z powolnym internetem. - MustaphaGee - 24.11.2013 20:05

Witam,

Mam podobny problem, co kolega tomekw881. Posiadam Windows Ultimate 64bit oraz net 100Mb download i 10 Mb upload. Mój problem leży po stronie Uploadu. Za nic w świecie nie mogę osiągnąć prędkości 10Mb po LAN-ie, a po WiFi o dziwo problem nie występuje. Router mam ZHONE, czy jakoś tak, który dostałem od usługodawcy na którym testowałem prędkości na dwóch innych komputerach i problemów z upload-em na nich nie było, więc problem ze źle skonfigurowanym routerem nie biorę w ogóle pod uwagę. Z kolei Antywirus jest już w takim stopniu powyłączany, że zaczynam się pomału martwić o swoje bezpieczeństwo w sieci. Poza tym konfiguracja Antywirusa jest taka sama co na innym komputerze z tym samym antywirusem.
Zastanawiam się czy problem nie leży po stronie zapory systemowej, bo w antywirusie jest ona wyłączona. Ponadto nadmienię, że mam aktualne sterowniki od sieci LAN, które dostępne są na stronie producenta TOSHIBY.
Proszę Was o jakieś rady i sugestie co może być na rzeczy. Smutny