![]() |
Rozwiązany Odzyskanie XP Home po zmianie na Win7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Inne (/inne-11-f) +--- Dział: Pozostałe systemy Windows (/pozostale-systemy-windows-31-f) +--- Wątek: Rozwiązany Odzyskanie XP Home po zmianie na Win7 (/odzyskanie-xp-home-po-zmianie-na-win7-37568-t) |
Odzyskanie XP Home po zmianie na Win7 - lejwoda - 24.11.2013 08:13 Kupiłem laptopa z przeinstalowanym Win.XpHome na Win7 Home Pr.ale bez key i kopi.Więc dokupiłem nową siudemkę.Ale ponieważ lubię XP to sprawdziłem w Windowsie co ze starym systemem. Genuine Check stwierdził jaki był model i że mogę zainstalować.Teraz nie wiem czy on mi wyciągnie ten stary czy zainstaluje nowy XP.I co z numerem Windowsa czy on znajdzie ten stary czy muszę znaleźć lub kupić nowy?.(25pozycji) Dzięki. RE: Odzyskanie XP Home po zmianie naWin7, - thermalfake - 24.11.2013 12:33 Klucz produktu z XP jest jeszcze na naklejce lub istnieje katalog windows na osobnej partycji ? Są programy na mini XP w hirensie które potrafią go wyciągnąć ale musi istnieć stara instalacja. Jeśli nie to masz problem z uzyskaniem klucza produktu. Jeszcze jest sprawa instalacji systemów i ich mechanizmów rozruchowych. Jeśli nie stawiałeś jeszcze Win7 tej co kupiłeś to proponuję wyciąć wszystko na dysku (polecenia z diskpart'a znajdziesz na forum), pozakładać partycje, postawić XP a potem siódemkę żebyś nie miał kłopotów z rozruchem. RE: Odzyskanie XP Home po zmianie naWin7, - lejwoda - 24.11.2013 19:05 Dzięki.Dysk lapa to jedna patrycja czyli dysk C,Rozmiar 40 GB,z tego dostęp mam tylko do 37,2GB.Jak można ruszyć te pozostałe 2,8GB,bo może tam siedzi stary XP,? RE: Odzyskanie XP Home po zmianie naWin7, - thermalfake - 24.11.2013 19:19 Dysk 40GB to nie jest całe 40GB. (((40 000 000 000/1024) /1024))/1024 = 37.25GB <- to jest prawidłowa fizyczna wielkość widziana przez aplikacje/system a nie marketingowa RE: Odzyskanie XP Home po zmianie naWin7, - lejwoda - 25.11.2013 08:17 To jeszcze jedno pytanko.Windows sprawdził jakimś programem co mi się należy.No i mogę ściągnąć od nich XP odpowiednie do mojego lapa.Ale na pewno będzie bez keycode.Mam inny stary lap z tym samym modelem XP i codem key.Czy mogę przy instalacji wykorzystać ten numer,bo przecież ten XP który dostane od Microsoftu będzie otwarty na każdy kod? RE: Odzyskanie XP Home po zmianie na Win7, - bodziulla - 15.12.2013 00:21 Tak, możesz ![]() RE: Odzyskanie XP Home po zmianie na Win7, - lejwoda - 15.12.2013 09:34 Dzięki.Wszystko jest ok. Problem rozwiązany. Odzyskanie XP Home po zmianie na Win7, (rozwiązany) - LadyInBlue - 15.12.2013 12:19 Wątek rozwiązany. |