Rozwiązany Windows 7 zawiesza się (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Windows 7 zawiesza się (rozwiązany) (/windows-7-zawiesza-sie-rozwiazany-3736-t) |
Windows 7 zawiesza się (rozwiązany) - LdZ1 - 16.01.2010 13:28 Witam od pewnego czasu korzystam z Win7 RC7100 Do dziś wszystko było dobrze. Rano wstałem wyłączyłem komputer, po czym przyszyłem do domu i teraz dostaje taki objaw. 7 ładuje się normalnie, dochodzi do Ekranu Logowania po czym po około 10 sekundach 7 zawiesza się całkowicie, dodam że system chodzi normalnie na trybie awaryjnym. RE: Windows 7 wiesza się - Lalik - 16.01.2010 13:33 Na początku spróbuj opcji przywracania systemu w trybie awaryjnym, być może zainstalował jakieś aktualizacje które to powodują, swoją drogą z wersją RC już niebawem będzie coraz więcej problemów, zastanów się też nad tym, czy czegoś nie instalowałeś, co mogłoby po restarcie stwarzać problemy. RE: Windows 7 zawiesza się - War_3_ - 16.01.2010 13:33 Wejdź do trybu awaryjnego, do podglądu zdarzeń i wklej na forum komunikat błędu w znacznikach [code]. Zobaczymy co się da z tym zrobić. RE: Windows 7 zawiesza się - LdZ1 - 16.01.2010 13:44 Jedne z błędów to: Nie można załadować następujących sterowników startu rozruchowego lub systemowego: aswFW aswSnx aswSP aswTdi cdrom discache spldr Wanarpv6 Po nim następuje kolejny: Subskrybent powiadomień usługi winlogon <GPClient> był niedostępny i nie mógł obsłużyć zdarzenia powiadamiania. Zaraz sprawdzę przywracanie systemu. RE: Windows 7 zawiesza się - Lalik - 16.01.2010 14:08 Spróbuj wejść w msconfig i na pierwszej karcie /ogólne/ zaznaczyć opcję użyj oryginalnej konfiguracji rozruchu, coś ze sterownikami jest namieszane Przywracanie systemu nic nie dało ? RE: Windows 7 zawiesza się - LdZ1 - 16.01.2010 14:49 Przywracanie systemu nic nie dało dzieje się tak samo. Kiedy zrobiłem w msconfig tak jak pisałeś system się uruchomił normalnie z tym że był 'goły' i większość rzeczy nie działała. Ale to już postęp, czyli coś ze sterownikami jest nie tak? RE: Windows 7 zawiesza się - Lalik - 16.01.2010 14:57 Ważne, że przywrócił pierwotną konfigurację, wygląda na to że rozruch jest walnięty, spróbuj jeszcze raz zrestartować komputer, i sprawdzić czy to co nie działa zacznie działać, jeśli nie napisz co nie działa i będziemy się zastanawiać, poza tym podaj dokładne screeny z błędów, ponieważ teraz to się tylko domyślać można co jest nie tak. RE: Windows 7 zawiesza się - War_3_ - 16.01.2010 15:05 Zbootuj płytkę Windows 7 i użyj opcji napraw. Nawet kilka razy. Jak coś z samym systemem jest nie tak to spróbuje naprawić. RE: Windows 7 zawiesza się - LdZ1 - 16.01.2010 15:36 --- Kod: - System Kod: - System RE: Windows 7 zawiesza się - Lalik - 16.01.2010 15:57 Odinstaluj mu te sterowniki niezgodne, listę masz w błędzie i zobaczymy czy błąd się powtórzy, po restarcie pozwól mu zainstalować własne sterowniki. Menadżer urządzeń Menu-> Widok-> Pokaż ukryte urządzenia /Sterowniki niezgodne z Plug and Play / Powinnaś je tam znaleźć Instalowałeś coś zanim pojawił się ten problem ? RE: Windows 7 zawiesza się - LdZ1 - 16.01.2010 16:05 Dziękuje wszystkim za pomoc. Lalik naprowadziła mnie na dobry trop xD. Okazało się, że powodem tego był Avast który prawdopodobnie w nocy ściągną jakąś aktualizacje która była niezgodna. Po wyrzuceniu Avasta wszystko działa jak wcześniej. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje. RE: Windows 7 zawiesza się - Lalik - 16.01.2010 16:10 Super, że działa jakbyś powiedział o avascie od razu, to pierwszą rzeczą byłoby jego odinstalowanie, z darmowych zainstaluj sobie avirę lepiej chroni i nie powoduje problemów i konfliktów sprzętowych, cieszę się że wspólnymi siłami doszliśmy do sedna problemu |