![]() |
Rozwiązany Kawałek wtyczki jack został w gnieździe słuchawkowym. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Kawałek wtyczki jack został w gnieździe słuchawkowym. (/kawalek-wtyczki-jack-zostal-w-gniezdzie-sluchawkowym-37257-t) |
Kawałek wtyczki jack został w gnieździe słuchawkowym. - Maxim128 - 09.11.2013 19:33 Nie mam dźwięku w komputerze, ponieważ kawałek wtyczki od kabla AUX(jack>chinch) został w gnieździe. Karta dźwiękowa zintegrowana, wyjście z tyłu.. I mam pytania: 1.Wyczytałem w Internecie że da się zmienić tak by gniazdo np. mikrofonu "emulowało" gniazdo słuchawkowe. Wie ktoś jak to zrobić? 2.Próbowałem sposobu że daje się trochę kleju na patyk i skleja się z jackiem a następnie wyciąga gwałtownie i wtedy wtyczka wychodzi. Jednak mi się tego nie udało zrobić. Zna ktoś jeszcze jakiś sposób? Nie mam gniazda z przodu komputera. I nie mam złamanego grosza, by kupić kartę dźwiękową na PCI. Wie ktoś jak uzyskać dźwięk? RE: Kawałek wtyczki jack został w gnieździe słuchawkowym. - thermalfake - 09.11.2013 23:04 Zechciej napisać jaki to zintegrowany układ dźwiękowy. W realtekach np trzeba wsadzić jacka do odpowiedniego gniazda, port sensing zadziała, podświetli port do którego wsadziłeś jack'a i wtedy możesz wybrać co ma być na danym porcie RE: Kawałek wtyczki jack został w gnieździe słuchawkowym. - Maxim128 - 09.11.2013 23:20 W menadżerze urządzeń napisane jest tylko "High Definition Audio Device". RE: Kawałek wtyczki jack został w gnieździe słuchawkowym. - thermalfake - 09.11.2013 23:32 A model płyty głównej ? RE: Kawałek wtyczki jack został w gnieździe słuchawkowym. - Maxim128 - 09.11.2013 23:40 Kod: Gigabyte Technology Co., Ltd. P31-DS3L (Socket 775) RE: Kawałek wtyczki jack został w gnieździe słuchawkowym. - thermalfake - 10.11.2013 09:25 Realtek ALC888 Jak pisałem, po wpięciu jack'a do różowego portu zadziała sensing i otworzy się okienko z pytaniem co ma na tym być ![]() Lepszego sposobu niż patyczek i delikatnie kleju nie znam. RE: Kawałek wtyczki jack został w gnieździe słuchawkowym. - irocket - 10.11.2013 10:18 Z tyłu to nie działa, działa tylko na przednim panelu RE: Kawałek wtyczki jack został w gnieździe słuchawkowym. - Maxim128 - 10.11.2013 10:39 Zainstaluję sterowniki i zobaczę jak będzie. RE: Kawałek wtyczki jack został w gnieździe słuchawkowym. - thermalfake - 10.11.2013 10:51 Oczywiście, że działa. Mam 3 różne płyty główne, na każdej różne układy realtek'a (hd audio) Na dowód, wszystko pięknie gra i buczy po przepięciu do portu mikrofonu z tyłu. ![]() Na ikonce folderu masz ustawienia złącza z opcjami: - wyłącz wykrywanie panelu przedniego - włącz automatyczne okno dialogowe.... RE: Kawałek wtyczki jack został w gnieździe słuchawkowym. - irocket - 10.11.2013 11:00 Może przez to, że mam nowszy panel, ale przydzielić zadanie dla wyjścia mogę tylko dla zielonego z tyłu i obydwu z przodu ![]() RE: Kawałek wtyczki jack został w gnieździe słuchawkowym. - thermalfake - 10.11.2013 11:17 To nie jest nowszy panel tylko przepisany przez Asusa. W nich zawsze coś jest nie do końca tak jak w oryginale. Ja u siebie mam ostatnią wersję sterowników i taki sam wygląd będzie miał Maxim na swoim gigabajcie. RE: Kawałek wtyczki jack został w gnieździe słuchawkowym. - Maxim128 - 10.11.2013 11:46 thermalfake gdybym mógł, to bym Ci browara postawił ![]() ![]() Kawałek wtyczki jack został w gnieździe słuchawkowym. (rozwiązany) - LadyInBlue - 10.11.2013 14:09 Wątek rozwiązany. |