Nie można otwierać filmów na dysku D - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Nie można otwierać filmów na dysku D (/nie-mozna-otwierac-filmow-na-dysku-d-37256-t) |
Nie można otwierać filmów na dysku D - Marcin100 - 09.11.2013 19:27 Siemka, mam problem z dyskiem D. Mam na dysku kilka filmów i dysk strasznie zamula, nie mogę otworzyć żadnego filmu. Jak klikam na jakikolwiek film Best player nie otwiera. PS. Nie wiedziałem w jakim dziale to napisać. RE: DYSK D - irocket - 09.11.2013 19:38 Pokaż zrzut ekranu z CrystalDiskInfo. RE: DYSK D - Marcin100 - 09.11.2013 19:53 Liczę na pomoc. RE: DYSK D - irocket - 09.11.2013 21:22 Jakby ktoś chciał pomóc jeszcze: Dysk posiada przeszło 160 remapowanych sektorów i jeszcze kilka do remapowania. Może uda się przywrócić pełną sprawność (kilkanaście sektorów w kolejce na remap) dyskowi zewnętrznemu, gdzie zostaną skopiowane filmy. RE: DYSK D - thermalfake - 09.11.2013 22:40 Już sama temperatura dysku dobijająca do 50 stopni mówi bardzo dużo. Całości smart'a nie widziałem bo go nie pokazał. W hirensie a w zasadzie odpalając minixp jest hd tune a w nim test odczytu. Jeśli wykresik będzie mocno poszarpany czyli spadki odczytu zejdą do zera to znaczy, że dysk czeka utylizacja. |