Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Blue Screen DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL nvstor64.sys - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: Blue Screen DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL nvstor64.sys (/blue-screen-driver-irql-not-less-or-equal-nvstor64-sys-37180-t)

Blue Screen DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL nvstor64.sys - doooti - 06.11.2013 12:03

Witajcie,
Od jakiegoś czasu przy starcie systemu pojawia mi się blue screen z błędem DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Podany jest tam też plik nvstor64.sys
Później powiawia się czarny ekran "odzyskiwanie po błędzie systemu windows" z instrukcją rozwiązania problemu (włóż dysk instalacyjny, uruchom ponownie komputer, wybierz ustawienia języka, wybierz napraw komputer) i innymi opcjami (tryb awaryjny, tryb awaryjny z obsługą sieci, tryb awaryjny z wierszem polecenia, ostatnia znana dobra konfiguracja, uruchom system normalnie).
Problem zdaje się pojawił sie po wyłączeniu laptopa z powodu przegrzania. Naprawianie z płyty instalacyjnej nie pomogło, przeinstalowanie systemu też nie. Sterowniki instalowane ze strony producenta z datą 2009 rok, pewnie teraz już nieaktualne, ale wcześniej działały dobrze. System to Win7 Ultimate x64.

RE: Blue Screen DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL nvstor64.sys - heyax - 22.11.2013 10:43

Kiedyś miałem podobny błąd i okazało się, że miałem wadliwy RAm, także kto wie. Ale z tego, co wiem to ten błąd może ten dotyczyć innych podzespołów. Spróbuj diagnozować problem programem BlueScreenView.