Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Migracja na nową płytę i procek, dyski i system zostają - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Migracja na nową płytę i procek, dyski i system zostają (/migracja-na-nowa-plyte-i-procek-dyski-i-system-zostaja-37137-t)

Migracja na nową płytę i procek, dyski i system zostają - asterixobelix - 04.11.2013 17:30

Witam,
chcę, aby na nowym sprzęcie: płyta, procek, ram, pozostawić/odbudować system ze "starych" dysków:
- z profilami,
- dowiązaniami symbolicznymi do programów,
- identycznym rozmieszczeniem katalogów, itd
jak jest na obecnym = (jutro)starym sprzęcie; oczywiście wiem, iż jest ryzyko, że się nie podniesie, ale coś mi chodzi po głowie, że jest jakaś ścieżka, żeby Windows 7 sobie poradził; szukałem tu na forum pod hasłem migracja, lecz znalazłem, że forumowicze przenoszą system na nowy dysk a reszta hardware'u zostaje. a u mnie odwrotnie dyski zostaną a reszta się zmieni; sprawa dla mnie bardzo ważna - proszę o pomoc, bo instalacja od nowa to ja bym każdemu współczuł - wiele rzeczy poszło by się jeb..... Smutny

RE: migracja na nową płyte i procek, dyski i system zostają - bodziulla - 04.11.2013 22:49

No cześć,
Ja użyłbym programu HDClone Professional. Praktycznie będziesz mieć odwzorowanie poszczególnych partycji itp., ale co do nowych podzespołów będziesz musiał względem systemu zmienić tylko i wyłącznie sterowniki. Sprawdzone x4 Uśmiechnięty
Pzdr

RE: migracja na nową płyte i procek, dyski i system zostają - asterixobelix - 09.11.2013 10:52

Zacieszacz zadziałało!
miał dziwne objawy bo oczywiście trzeba było uzyć trybu: NAPRAW, "instalując" drugi raz i po tej naprawie napisał: "że nie dał rady", więc zrezygnowany odpaliłem/zrestartowałem a on: .....chodzi!
wystarczyło tylko dołożyc najnowsze stery!!
więc dzięki!

migracja na nową płyte i procek, dyski i system zostają (rozwiązany) - LadyInBlue - 09.11.2013 14:13

Wątek rozwiązany.