Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Brak sterowników do grafiki i niedziałające połączenie z internetem - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: Brak sterowników do grafiki i niedziałające połączenie z internetem (/brak-sterownikow-do-grafiki-i-niedzialajace-polaczenie-z-internetem-37133-t)

Brak sterowników do grafiki i niedziałające połączenie z internetem - karolinka0408 - 03.11.2013 19:50

Witajcie
Na wstępie zaznaczę, iż jestem zupełnym laikiem komputerowym. Kilka dni temu wzięłam się za zainstalowanie Windows 7 na moim notebooku Samsung NC110 z pendriva. Po wielu przejściach udało mi się. Radość nie trwałą jednak długo. Problem pojawił się jak chciałam zmienić rozdzielczość (mam 600x800) i nie ma innej opcji. Kolejny problem to brak internetu z kabla. Już nie wiem co robię nie tak, postępowałam zgodnie z instrukcjami, a obie rzeczy dalej nie działają. Zainstalowałam już z tj strony http://www.samsung.com/pl/support/model/NP-NC110-HZ4PL-downloads?isManualDownload=true chipset driver, VGA(Graphics),INTEL,Lan,Wireless LAN,INTEL, oraz Easy Display Menager, Internal VGA Intel i nadal nic...

Pomocy, proszę...

RE: Brak ster do grafiki i brat netu - thermalfake - 03.11.2013 20:18

To jest notek z preinstalowanym Starter'em a nie Ultimate (jak się domyślam z profilu). Za chwile się zacznie jęczenie dlaczego chodzi wolno. Otóż po to wrzuca się fabrycznie w tego typu maszynki okrojonego nieco Windowsa aby primo mógł podołać wydajności bebechów a po drugie służyć do tego do czego został stworzony tego typu sprzęt czyli dostęp do internetu, pakiet office, oglądanie filmów. Żadne granie poza prostymi grami, maszynki wirtualne XP mode, żadne podłączanie do domeny, szyfrowanie dysków, zaawansowana konfiguracja sieci, ochrona applocker, zmiana języka systemu itp.
Instalujemy najpierw chipset, potem grafikę intela, później lan i wifi (są 3 warianty układów więc nie pierwszy lepszy).
Przydało by się pokazać na początek manager urządzeń, nieprawdaż ?

RE: Brak ster do grafiki i brat netu - karolinka0408 - 03.11.2013 20:27

Najpierw był Starter, a na nim postawiłam Ultimate.
Menadżer urządzeń, tzn print screena?

RE: Brak ster do grafiki i brat netu - peciaq - 03.11.2013 22:49

Tak, screena z okna Menadżera Urządzeń.

RE: Brak sterowników do grafiki i niedziałające połączenie z internetem - karolinka0408 - 05.11.2013 19:31

[attachment=5664]
(03.11.2013 22:49)peciaq napisał(a):  Tak, screena z okna Menadżera Urządzeń.