Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Filmiki i gry online przycinają. - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Filmiki i gry online przycinają. (/filmiki-i-gry-online-przycinaja-37125-t)

Filmiki i gry online przycinają. - Owsian55 - 02.11.2013 22:50

Witam.Mam problem z filmikami i grami online a mianowicie zawieszaja się.Gdy gram w grę online to po paru minutach grania następuje przycięcie od 10 do 15 sekund i tak kilka razy podczas gry co jest bardzo uciążliwe , to samo jest gdy oglądam filmiki z tym wyjątkiem , że na youtube wszystko ładnie śmiga ale np na wrzucie albo na sadistic lub daily motion , a najbardziej lagują filmiki na facebooku następują przycięcia tak jak z grami. W sumie mogę powiedzieć , że problem jest nie tylko jak oglądam filmiki czy gram , ponieważ np jak przeglądam facebooka to również następuje chwila przerwy spowodowana lagami a następnie dopiero wszystko wraca do normy.Nie wiem gdzie tkwi problem i proszę osobę , która się na tym zna o pomoc w miarę przejrzyście , bo muszę przyznać , że jestem laikiem komputerowym.Internet mam szybki wiec to raczej nie jest jego wina 5 Mb/s.Nie mam rowniez duzo programow na kompie wiec opcje zamulonego komputera wykluczyłem.Próbowałem też "czyścić " komputer programem CCleaner , ale to też nic nie dało..Zapomnialem dodac najwazniejszej rzeczy a mianowicie moj sprzet : Procesor Intel Pentium 3.20 GHz , pamiec RAM : 4 GB , 150 GB miejsca.Moj system to Windows 7 Ultimate.

RE: Filmiki i gry online przycinają. - Maxim128 - 03.11.2013 18:26

Takie coś mogą powodować wirusy. To po pierwsze. Po drugie, czy masz najnowszego flasha, w jakiej jakości oglądasz te filmy i jaką masz przeglądarkę?

RE: Filmiki i gry online przycinają. - irocket - 03.11.2013 18:30

Karta graficzna jaka?

RE: Filmiki i gry online przycinają. - Owsian55 - 03.11.2013 21:39

Maxim128: 1.Mam antywirusa , więc nie wiem jak on mógł się wkraść ( jeśli rzeczywiście jest ).2.Mam najnowszego flasha , oglądam filmy na yt w 360 p , Mozilla Firefox.

irocket: Intel® G41 Express Chipset

RE: Filmiki i gry online przycinają. - peciaq - 03.11.2013 22:34

To, że "masz" antywirusa nie znaczy, że dopóki go masz to wirusa nie zobaczysz na oczy. Twórcy wirusów są sprytniejsi od programów, które przed nimi bronią.

Przeskanuj system ESET Online Scannerem, a potem zainstaluj i przeskanuj komputer programem Malwarebytes AntiMalware.

Sterowniki do karty graficznej zaktualizuj, sprawdź czy są nowsze na stronie producenta laptopa lub producenta płyty (Intel).

Potestuj gry i filmiki na innych przeglądarkach, najlepiej na Chrome + Maxthon/Opera.

RE: Filmiki i gry online przycinają. - Owsian55 - 04.11.2013 20:48

peciaq : zrobiłem tak jak napisałes , ale niestety nic to nie dało Smutny Juz naprawde nie wiem jak sobie z tym poradzic Smutny