![]() |
Zwiększone Pingi - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Zwiększone Pingi (/zwiekszone-pingi-3712-t) |
Zwiększone Pingi - linatorek - 15.01.2010 17:58 Jako iż jestem nowy na forum chciałbym sie przywitac, a zatem : Czesc. Mam problem, a mianowicie problem tkwi w tym, że moje pingi po zainstalowaniu wzrosły o ok 80-120 ms czyli obecnie mam pingi w granicach 110-150 ms. Próbowalem już wielu metod związanych z zmniejszeniem pingow, lecz niewiele mi to pomogło. Z góry dziękuję. @edit Zapomnialem o danych : Łącze 1Mb/s Netia Router Pentagram Cerberus RE: Zwiększone Pingi - War_3_ - 15.01.2010 18:04 Jakich metod używałeś? Czy masz najnowsze sterowniki do karty sieciowej? Po zainstalowaniu czego pingi wzrosły? RE: Zwiększone Pingi - linatorek - 15.01.2010 18:10 Uzywalem metod typu: Kod: netsh interface tcp set global autotuning=disabled Kod: HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Services -> Tcpip -> Parameters -> Interfaces Kod: Part 1. Kod: cfosspeed RE: Zwiększone Pingi - War_3_ - 15.01.2010 18:15 A co ze sterownikami? RE: Zwiększone Pingi - linatorek - 15.01.2010 18:17 Karta sieciowa ma aktualne sterowniki. RE: Zwiększone Pingi - slump - 15.01.2010 18:21 Możesz jeszcze w połączeniu sieciowym wyłączyć obsługę IPv6 jeśli z tego nie korzystasz oraz odinstalować tam QUOs czy coś podobnego. W wyszukiwarce wpisz ping i zapoznaj się z tym co zwróci może w innych tematach będzie więcej informacji. I po zmianach najlepiej resetować kompa przed sprawdzaniem. RE: Zwiększone Pingi - linatorek - 15.01.2010 18:26 IPv6 nie mam zainstalowane. QUO's tez odinstalowalem, a z tymi rebootami to one sa robione zawsze po wykonanej rzeczy. ![]() AQQ ? Niestety, problem nadal pozostał. |